Diari La Veu del País Valencià
El Palau de la Música recupera aquest setembre els concerts gratuïts per a tots el públics

L’Orquestra de València participarà, demà divendres, en la final del LI Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega, que se celebrarà a localitat de Benicàssim. D’aquesta manera, la formació simfònica valenciana inicia el mes de setembre preparant la seua participació en dos prestigiosos concursos, com són el Tárrega i el XX Concurso Internacional de Piano de València “Premio Iturbi”, que es desenvoluparà al Palau de la Música del 12 al 23 de setembre. També durà a terme tres concerts per a tots els públics, dos a l’auditori valencià –dins del cicle gratuït de “L’Estiu al Palau”– i un altre a l’aire lliure a la plaça de l’Ajuntament.

Un inici de temporada amb programes que combinen el vessant internacional i valencià amb directors i solistes valencians com ara Salvador Sebastià, José Miguel Rodilla, Francisco Valero-Terribas i Adolfo Bueso, que, per a la presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, “demostra la qualitat i versatilitat de les professores i professors de l’Orquestra de València, que enguany compleix el seu 75 aniversari i que, en aquesta temporada d’abonament, és la gran protagonista amb brillants formacions i solistes internacionals”.

Demà divendres, a les 22.00 hores i sota la direcció de Salvador Sebastià, l’Orquestra de València estarà present en la final del LI Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega, on té previst interpretar els concerts per a guitarra de Villa-Lobos, Castelnuovo-Tedesco i altres obres de Bacarisse i Ponce.

Divendres 15, a les 19.30 hores –dins del cicle “L’estiu al Palau” i amb la direcció de José Miguel Rodilla–, interpretarà La vida breve i Noche en los Jardines de España, de Manuel de Falla, amb el pianista Adolfo Bueso, i els Quadres d’una exposició, de Modest Músorgski.

El 21 i 22 participarà en la final del XX Concurso Internacional de Piano de València “Premio Iturbi”, sota la direcció de Bruno Aprea.

Dissabte 23, a les 19.00 hores, el públic podrà gaudir d’un concert gratuït a l’aire lliure, a la plaça de L’Ajuntament, amb motiu del 30é aniversari del Palau de la Música i del 75é de l’Orquestra. Finalment, els concerts de setembre conclouran divendres 29 a les 19.30 hores, en l’últim programa del cicle “L’estiu al Palau”, amb una Gala Lírica dirigida per Francisco Valero-Terribas i on participarà l’Orfeó Universitari de València.

Per altra banda, torna el cicle de “Rock, pop… al Palau” amb l’actuació en acústic de Cooper el 24 de setembre a la Sala Rodrigo, on Alejandro Díez repassarà la seua trajectòria al capdavant de Los Flechazos i Cooper. I també Tardor, que presentarà el seu nou disc Patraix el 28 de setembre, també a la Sala Rodrigo.

Comparteix

Icona de pantalla completa