Diari La Veu del País Valencià
El sou ‘camuflat’ i trampós de l’alcalde de Banyeres
“De cara al poble, l’alcalde i els els seus tinents d’alcalde no cobren cap gallet pel seu carrec. Però la realitat és ben distinta i percibixen sous de forma camuflada com a dietes i altres retribucions que ronden els 2.000 € mensuals.

Eixa és la denuncia que ha fet pública el grup municipal Compromís de Banyeres de Mariola i una de les raons per la qual votaran en contra dels pressupostos municipals del Govern del PP a l’Ajuntament (9 regidors del PP, 2 del PSPV i 2 de Compromís).

Els regidors de Compromís, asseguren que el seu grup ve denunciant des de començament de la legislatura “la trampa que fan l’alcalde i els tinents d’alcalde a l’hora de cobrar els seus jornals.

Segons denuncien els nacionalistes, l’alcalde Antonio Belda i els regidors del PP “camuflen les retribucions” mensuals ja que, “segons el PP, no cobren cap sou, però la realitat és que sí que ho fan a través d’unes ‘indemnitzacions’ que dupliquen o tripliquen el salari mínim interprofessional”, han afirmat.

Compromís adverteix que, “en cobrar eixos diners com a dietes s’eludeix la cotització a la Seguretat Social” i, “d’aquesta manera, l’alcalde i alguns companys seus compatibilitzen els salaris que percibeixen per altres vies o les pensions de jubilació que cobren, amb unes dietes a les quals, de l’altra manera, haurien d’haver renunciat per incompatibilitat”.

Els regidors denuncien que “en les legislatures anteriors els sous estaven declarats fins l’últim cèntim, mentre que ara es cobren quantitats més elevades disfressant-les en altres partides perquè passen desapercebudes als ciutadans”.

Altra de les raons esgrimides per Compromís alhora de votar contra el pressupostos municipals es que el Govern municipal del PP “fa temps que ha decidit buidar de contingut els plens i ara decideix els detalls de totes les qüestions econòmiques fonamentals en l’àmbit de la Comissió de Govern que fan a porta tancada”.

“No estem disposats a fer la comèdia d’aprovar uns pressupostos ambigus que després són ajustats pel PP en privat sense que passen pels plens municipals, que és el lloc on els ciutadans haurien de conèixer de manera transparent on van a parar finalment els diners públics”, argumenten des de Compromís

El grup municipal de Compromís “no vol ser còmplice d’aquestes maniobres pressupostàries opaques del Partit Popular per ser antidemocràtiques”.

Per últim, remarquen que totes aquestes denúncies “no van ser contestades en cap moment en el ple de pressupostos, segurament perquè el Govern municipal no pot justificar el que és injustificable”.

Compromís per Banyeres.

Comparteix

Icona de pantalla completa