Diari La Veu del País Valencià
El Constitucional suspén la llei del referèndum català

El Tribunal Constitucional (TC) ha admés a tràmit els quatre recursos presentats pel govern espanyol contra la llei de referèdum aprovada ahir pel Parlament de Catalunya i que permet la realització del consulta independentista prevista per a l’1 d’octubre. La decisió del ple de l’alt tribunal, reunit en una convocatòria extraordinària, suposa la suspensió cautelar de la vigència dels acords adoptats tant per la cambra catalana com pel govern encapçalat per Carles Puigdemont.

La decisió tomba, així, tots els passos fets des de dimecres al Parlament per a posar urnes l’1-O: la Llei del referèndum, el decret de convocatòria de l’1-O i de normes complementàries per a la realització del referèndum i també la resolució del Parlament que designa els cinc membres de la Sindicatura Electoral. A més, l’alt tribunal també ha cursat dos incidents d’execució de sentència contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres sobiranistes de la mesa per incloure a l’ordre del dia les Lleis del referèndum i la de transitorietat.

En total, el govern de Mariano Rajoy ha presentat sis impugnacions davant l’alt tribunal en dos dies. També es preveu que l’aprovació de la Llei de transitorietat al Parlament desemboque en un nou recurs d’inconstitucionalitat. El Consell de Ministres el podria aprovar divendres.

Comparteix

Icona de pantalla completa