Diari La Veu del País Valencià
Esquerra Unida acusa l’alcalde socialista de Godelleta d’incomplir el pacte de govern per no cedir-li l’alcaldia

El grup municipal d’Esquerra Unida a l’Ajuntament de Godelleta ha acusat l’alcalde socialista de la localitat, Rafael Fora, d’incomplir el pacte de govern per no cedir-li l’alcaldia. Així, el Consell Polític Comarcal d’Esquerra Unida de la Foia de Bunyol-Xiva ha rebut amb “estupor i indignació” la negativa de Rafael Fora de cedir l’alcaldia a favor de Pablo Rodríguez, “tal com es va pactar al principi de la legislatura”, al temps que ha criticat l’actitud de la direcció del PSPV pel fet “de no obligar-lo a fer-ho”.

Davant d’aquesta situació, que Esquerra Unida considera “deplorable”, la formació ha fet públic un comunicat en què, en primer lloc, recorda que, en compliment dels terminis signats i “amb la dignitat i responsabilitat que se li suposa a un partit polític”, EUPV va cedir l’alcaldia de Bunyol al Partit Socialista, el passat mes de juliol, sabent que la candidata a l’alcaldia estava en condició d'”investigada”. En aquest aspecte, destaca que es va actuar així respectant “el principi jurídic de presumpció d’innocència com a dret fonamental de tota persona”.

En segon lloc, Esquerra Unida subratlla en la nota que a principis de setembre l’alcalde socialista Rafael Fora “havia de dimitir i deixar l’alcaldia en mans de Pablo Rodríguez, “també investigat i també innocent fins que no es demostre el contrari”. No obstant això, Rafael Fora, segons EUPV, “amb premeditació i traïdoria, porta mesos danyant la imatge pública de Pablo Rodríguez, presentant a la fiscalia suposades irregularitats i difamant-lo i condemnant-lo abans que es produïsca el judici”. Aquests fets fan pressuposar a Esquerra Unida que a Fora “només li mou un interès, el seu personal i seguir cobrant els 1.800 euros que cobra per ser alcalde” i “poc li preocupa el poble de Godelleta, ni la seua població, ni complir amb el programa de govern, ni deixar el seu poble en mans del Partit Popular”.

Per aquesta raó, Esquerra Unida exigeix a Rafael Fora que dimitisca “de manera immediata” i que convoque un ple per a l’elecció del nou alcalde que, apunta, “sols pot ser Pablo Rodríguez, tal com consta en el compromís signat en el seu moment”. També exigeix a la direcció del PSPV que li exigisca la dimissió i que, en cas que es negue, l’expulse del partit, “tal com es va acordar en el seu moment”, atés que la direcció comarcal i nacional del PSPV “ha de rebutjar les pràctiques antidemocràtiques i perverses que Rafael Fora ve practicant tant en l’Ajuntament de Godelleta com en la Mancomunitat, en la qual, per cert, tampoc no ha complit el seu compromís de deixar la presidència en mans del seu company de partit, Jose Morell, alcalde de Xest”.

En aquest sentit, el Consell Polític Comarcal d’Esquerra Unida considera que Rafael Fora “no té legitimitat moral ni política” per a seguir ocupant l’alcaldia de Godelleta ni la presidència de la Mancomunitat, “ja que ha traït els acords adoptats”. Per això demana a la direcció del PSPV que actue en conseqüència i alerta que si açò no es produeix en el termini de 7 dies, “Esquerra Unida es reserva el dret de revisar tots els pactes de govern signats amb el Partit Socialista en la resta de pobles de la Comarca”.

El comunicat fet públic per EUPV el dia 7 de setembre destaca que la població de Godelleta ha de ser conscient de les “nefastes actuacions” de Rafa Fora, de la seua “deslleialtat envers Esquerra Unida i el seu propi partit” i “pensar si és fiable una persona que traeix la seua paraula i els seus compromisos”. Per últim, el Consell Polític Comarcal d’Esquerra Unida lamenta “profundament” aquesta situació i constata, “de nou”, que “amb el Partit Socialista no es pot construir l’esquerra que el futur de la nostra comarca i el nostre país necessita”.

Comparteix

Icona de pantalla completa