Diari La Veu del País Valencià
El Consell aprova destinar 13,5 milions d’IRPF per a finalitats socials

El ple del Consell ha modificat, aquest divendres, per decret, la llei de Pressupostos de la Generalitat per al 2017 amb l’objectiu de gestionar els 13,5 milions de l’impost sobre la renda per a les persones físiques (IRPF) per a desenvolupar programes d’interés general per part d’entitats del tercer sector.

En gener, una sentència del Tribunal Constitucional va declarar inconstitucional el model de gestió i concessió d’ajudes públiques derivat del programa d’assignació tributària del 0,7 per cent de l’IRPF, fet que va obligar el Ministeri de Sanitat a posar en marxa un nou sistema d’asignació, en col·laboració amb el tercer sector i amb l’acord de les autonomies.

El nou model, en compliment de la sentència del Constitucional, recull la modificació de l’actual sistema de repartiment de fons, que enguany és del 80% per a les comunitats i del 20% per a l’Estat, segons ha informat la Generalitat en un comunicat. Amb aquests fonts es finançaran programes d’interés social amb entitats del tercer sector, amb què s’ha acordat el manteniment del règim de pagament de subvencions que s’ha aplicat fins ara.

Ajudes destinades a persones en situació de vulnerabilitat

El decret aprovat pel Consell permet avançar el cent per cent de les ajudes i evita possibles perjudicis en l’execució dels programes, adreçats a persones en situació de pobresa i exclusió social o en situació d’especial vulnerabilitat. “Les entitats beneficiàries són les entitats del tercer sector que estan realitzant les actuacions amb aquestes poblacions vulnerables amb una continuïtat, ja que aquestes ajudes es publiquen per part del Ministeri anualment des de fa molts anys, per tant no és just que puguen veure’s perjudicades si no s’arriba a resoldre i pagar aquesta convocatòria del 2017 per un conflicte de competències”, ha argumentat el govern valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa