Reclamen les factures de Trasgos per la visita del Papa

Compromís demana informació de l'empresa que la justícia investiga per la seua relació amb Gürtel
12 febrer 2014 01:00h
RedactaVeu / València

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mònica Oltra, ha registrat en Les Corts una petició de documentació perquè el Consell facilite còpia de les factures pagades i resta de documentació sobre la relació contractual entre la Generalitat Valenciana i les empreses Trasgos, Tannhäuser Producciones, Construcciones Paya Montesinos i Cuco Comunicación.
 
Trasgos és l'empresa que va dissenyar el logotip de la Visita del Papa a València l'any 2006 i ha estat assenyalada en la investigació del TSJ valencià com a col·laboradora de la xarxa Gürtel. Les altres tres empreses comparteixen administradors amb Trasgos i van facturar també a l'Ajuntament de València en la Japan Week mitjançant contractes trossejats.
 
Segons ha assenyalat Oltra "després de conèixer que la justícia està investigant les reunions que els membres de la trama Gürtel van mantenir a la seu de Trasgos, en què es va poder planificar el saqueig de les arques públiques perpetrat a través de la Visita del Papa, volem indagar més entre la relació de Trasgos i la resta d'empreses dels mateixos administradors amb el govern del PP".
 
Compromís ha pogut comprovar com Trasgos ha realitzat nombrosos treballs per a la Generalitat, entre els quals es troben la creació del logotip de l'Agència Valenciana de Salut, vídeos promocionals de la Conselleria de Sanitat, la presentació d'un Pla d'Inversió del Consell, de la València Community Investiment i fins i tot del disseny del logotip de les Corts Valencianes en el seu 20 aniversari.
 
"Volem veure les factures i els contractes de tots els treballs que el govern del PP ha realitzat amb aquestes empreses per comprovar si s'ha seguit el mateix 'modus operandi' que amb la Japan Week de l'Ajuntament de València, on tot sembla indicar que es van trossejar contractes per no haver de convocar concursos públics i poder adjudicar a dit. Que Trasgos estiga sent investigada en relació a la trama Gürtel dispara les sospites en tota la seua relació amb el govern del PP", ha conclòs Oltra.


next