La Generalitat llança una campanya de ciberseguretat per a protegir els menors d'un mal ús de les tecnologies

Es posarà l'accent en els delictes relacionats amb les xarxes socials i les noves formes de comunicació

El Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana (CSIRT-CV), organisme depenent de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), llançarà una campanya destinada a protegir els menors enfront de l'ús de les noves tecnologies coincidint amb l'inici del curs escolar.

Des del dia 11 fins a finals de setembre, el CSIRT-CV publicarà diversos consells a través dels seus comptes oficials de Facebook i Twitter, amb l'etqueta #InicioElCursoSeguro. Cal destacar que en aquests comptes el Centre de Seguretat té prop de 5.500 seguidors. L'objectiu final és conscienciar tant els menors i joves com els seus pares sobre els perills que pot implicar un mal ús de les noves tecnologies i les xarxes socials.

Durant aquesta campanya es tractaran aspectes com les noves formes de relacionar-se mitjançant l'ús de les xarxes socials, l'ús addictiu als dispositius tecnològics i altres temes relacionats amb la seguretat i els perills que s'amaguen darrere d'un ús no responsable de les xarxes.

Així, es posarà l'accent principalment en els coneguts com a ciberdelictes, els delictes relacionats amb les xarxes socials i les noves formes de comunicació. S'explicarà com detectar-los i com actuar per combatre'ls.

Conscienciació a través de les campanyes

El Centre de Seguretat llança anualment diverses campanyes a través de les seues xarxes socials, destinades a difondre consells genèrics com, en aquest cas, sobre l'ús que fan els joves de les noves tecnologies. En concret, en Nadal i estiu es realitzen campanyes sobre temes centrats en l'ús d'aplicacions comunes, com són WhatsApp o Facebook, o sobre com protegir-se del programari maliciós. Els temes d'aquestes campanyes poden ser molt diversos.

A més, el CSIRT-CV disposa en el seu portal d'una oferta formativa de cursos i microcursos en línia que els ciutadans poden realitzar a través de la plataforma SAPS de la Generalitat, que estan destinats tant a mostrar les diferents amenaces i perills presents en Internet, com ara les mesures que poden prendre els usuaris per a minimitzar aquests riscos. Fins a hui, més de 35.000 ciutadans han rebut aquests cursos.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat