Diari La Veu del País Valencià
Contra el tancament provisional de calatravatelaclava.com
RedactaVeu / València

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida en Les Corts, Ignacio Blanco, defensa el treball de crítica política que la seua formació ha dut a terme sobre els projectes de Calatrava pagats amb diners públics dels contribuents valencians, en particular sobre el projecte de Centre de Convencions a Castelló i la Ciutat de les Arts i de les Ciències a València.

“Totes les nostres denúncies estan fundades i documentades en escrits oficials, totes les nostres crítiques es dirigeixen principalment als responsables polítics que van signar els contractes o van permetre els sobrecostos, i totes les nostres iniciatives són el resultat d’un treball de fiscalització al Consell que és propi de la nostra funció parlamentària”, explica Blanco, per a qui Calatrava demostra “molt poc esperit democràtic intentant tapar-nos la boca per explicar la veritat”.

Suposada “vulneració” del dret a l’Honor

Demà dijous 13 de febrer, a les 9:30, tindrà lloc en el Jutjat de Primera Instància número 12 de València, a la Ciutat de la Justícia, la vista sobre les mesures cautelars que sol·licita Santiago Calatrava en la seua demanda contra Esquerra Unida per una suposada vulneració del seu dret a l’honor. Concretament, l’arquitecte sol·licita el tancament provisional de la web www.calatravatelaclava.com fins que es dicte sentència en el judici, en el qual pretén aconseguir el seu tancament definitiu i una indemnització “no inferior a 600.000 euros”.

El diputat d’EUPV es manifesta “tranquil davant la celebració de la vista judicial, perquè en el nostre ànim no ha estat mai atacar personalment Calatrava sinó denunciar el cost econòmic i els problemes de funcionament que han tingut els edificis que ell va dissenyar a la Ciutat de les Arts i de les Ciències. Com he dit sempre, la principal culpa dels sobrecostos multimilionaris és dels responsables de CACSA i del Consell que van consentir increments desproporcionats al pressupost”, afirma Blanco.

“Els 100 milions d’euros que va cobrar l’arquitecte i els més de 1.000 que es van portar les empreses constructores són una absoluta desmesura en un país amb tantes manques socials, i per això la nostra obligació és donar-ho a conèixer a tots els valencians en un exercici de transparència que el PP mai ha volgut fer”, conclou.

Comparteix

Icona de pantalla completa