Famílies contràries al Plurilingüisme insten PP i Cs a elaborar un pla contra la seua "imposició"

El Foro por el Derecho a Elegir Lengua Vehicular anuncia noves mesures judicials contra el Decret, suspés cautelarment pel TSJ
/ València
10 setembre 2017 01:00h
El conseller d\'Educació, Vicent Marzà.

El Foro por el Derecho a Elegir Lengua Vehicular convocarà les entitats que han recorregut contra el Decret de Plurilingüisme al Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) i els partits polítics que li són contraris per a "vertebrar un pla davant del caos que reina en el sistema educatiu i la desobediència del conseller d'Educació, Vicent Marzà, a la suspensió cautelar dictada fent ús d'un decret llei".

La plataforma, integrada per diverses associacions de famílies contràries a la norma, ha manifestat en un comunicat les seues "clares intencions d'orientar-se a la solució política del plurilingüisme, ja que queda menys de dos anys per a les eleccions". "Davant l'última decisió de la Generalitat per a culminar la seua dictadura lingüística –en referència al nou decret llei–, el Foro proposa un pla que combina accions judicials i de comunicació", han explicat.

D'aquesta forma, "s'instarà a la participació dels partits polítics per a conjuminar forces i que realitzen accions dins de la seua competència i en les quals tenen potestat per a frenar l'últim decret llei". Així, es convocaran entitats "rellevants" que s'han manifestat en contra del Decret, el PPCV i Cs per a "concretar un full de ruta d'actuacions". També preveuen incorporar altres partits sense representació a les Corts en posteriors reunions. L'objectiu és instar al fet que cada partit vaja exposant detalls sobre els futurs plans de plurilingüisme que cal aplicar si dins de dos anys arriben al govern de la Generalitat.

A curt termini, l'entitat ha avançat que preveu noves denúncies i recursos judicials i que s'està treballant en la interposició d'una demanda en el TSJ amb data límit el 26 de setembre. Al mateix temps, informarà la comunitat educativa i tota societat sobre les propostes de cada partit "perquè en les eleccions de maig de 2018 voten atenent els seus interessos".

L'associació ha criticat que, "en aquest inici de curs, molts centres estan canviant llengües vehiculars, llengües base" i que "les famílies s'han vist abocades a realitzar compres de llibres; fins i tot, compres massives realitzades pels centres sota el paraigua del projecte Xarxa Llibres, que s'ha convertit en un instrument complementari en la imposició de llengües".

El Foro també denuncia que la Conselleria ha tingut més de tres mesos per a donar instruccions a la comunitat educativa sobre la suspensió cautelar, però que ha optat per "desobeir el TSJCV, tribunal que ja ha advertit Marzà per la seua inacció", han asseverat.

L'entitat ha criticat que l'última mesura del Consell per a no complir la decisió del TSJCV, el decret llei, no permet recursos ordinaris. "L'última iniciativa del Consell no hauria sigut necessària si s'haguera organitzat un procediment d'escolarització alternatiu o una altra via perquè els pares recuperaren el dret a escolaritzar amb la prioritat correcta, segons el decret 2012", ha afegit el Foro.

next