El vicepresident segon de les Corts, Alejandro Font de Mora, compareixerà a la comissió de Ciegsa

La diputada del PP Beatriz Gascó també haurà de declarar al voltant de la gestió de l'empresa de construcció de col·legis
/ València
11 setembre 2017 01:00h
Font Mora (primer per la dreta) és el vicepresident segon de les Corts i, entre 2007 i 2011, va ser conseller d\'Educació del govern de Francisco Camps.

L'exconseller d'Educació Alejandro Font de Mora i l'exvicepresident de la Generalitat Víctor Camps obriran les compareixences en el segon període de la comissió d'investigació de l'empresa pública Ciegsa a les Corts que analitza els sobrecostos calculats en més d'1.000 milions en les obres de construcció de centres educatius.

Així consta en el pla de treball aprovat aquest dilluns per PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans i rebutjat pel PP, que considera que aquesta comissió és "un frau" que "només cerca l'espectacle". La primera sessió serà el dia 25 de setembre i es completarà amb la declaració de l'exassessor de Presidència Juan José Andrés i l'exinterventor Salvador Hernándiz.

En aquest període, també passaran per la comissió l'exconseller delegat de Ciegsa Máximo Caturla; l'expresident de la Diputació de València Alfonso Rus; l'exdirectora general d'Educació Beatriz Gascó i l'exregidor d'Educació de l'Ajuntament de València Emilio del Toro, entre altres compareixents.

El portaveu popular Juan José Zaplana ha explicat que el seu grup ha votat en contra perquè aquesta comissió només pretén "aïllar, emmordassar i, si fóra possible, silenciar" el seu partit. "Açò és un problema per a la llibertat, la democràcia i, sobretot, la veritat", ha assenyalat.

Cortina de fum

Sobre aquest assumpte, la portaveu del grup parlamentari socialista, Ana Barceló, ha respost a Zaplana que emprar adjectius com "emmordassats, aïllats o mancats de llibertat o democràcia" és propi d'aquells que "no accepten les regles del joc, que no coneixen el reglament ni com funcionen la democràcia i aquestes Corts".

Per la seua banda, els portaveus de Cs –Mercedes Ventura–, Podem –Antonio Montiel– i Compromís –Josep Nadal– han mostrat la seua conformitat amb aquest calendari, que s'ajusta a la dinàmica de treball dels últims mesos i que ha permés començar a "estirar del fil" i donar informació "molt valuosa sobre "com era això de les dos caixes que tenia el PP per a sostraure diners".

next