Diari La Veu del País Valencià
Bonig vaticina una garrotada judicial contra el Consell per la concertada

La presidenta del Partit Popular PPCV), Isabel Bonig, s’ha mostrat aquest dilluns convençuda que els recursos presentats pels centres al decret del Consell que elimina 31 unitats de la concertada “seran guanyats pels col·legis” i que el Consell rebrà, així, “una nova garrotada judicial”.

Bonig s’ha pronunciat així a Elda, on ha assistit a l’inici del curs escolar al col·legi Sagrada Família i s’ha reunit amb el comité d’empresa d’aquest col·legi del qual s’ha eliminat una de les aules concertades de batxillerat “malgrat que la demanda social és altíssima”. A parer de la líder conservadora, el col·legi “es veu també afectat per la imposició del xantatge lingüístic en un municipi castellanoparlant”.

Sobre aquest tema, ha insistit que si el seu partit torna a governar després de les eleccions del 2019 “recuperarà els concerts educatius en infantil, primària i batxillerat atenent la demanda social, que és el que no ha tingut en compte el Govern de Puig i Oltra”.

En aquest sentit, ha lamentat que el Govern valencià s’haja marcat com a “full de ruta la imposició” i ha aclarit que l’educació concertada és “complementària i no subsidiària” a la pública.

“No es tracta de crear un enfrontament entre pública i concertada, es tracta de respectar la llibertat dels pares a l’hora de triar centre. Tots som valencians i, per damunt de tot, ha d’estar la llibertat dels pares a triar”, ha manifestat.

Per això, Bonig, que ha recordat que el Consell també ha acabat amb el districte únic, considera un “frau de llei” el decret del Consell sobre plurilingüisme, “que, a més, suposa una burla a les decisions del TSJ” valencià.

“No pot ser que el full de ruta del Consell en matèria d’educació siga el que van dissenyar els nacionalistes independentistes a Catalunya, i anem per aquest camí. El PPCV està sempre a favor del diàleg i no de la imposició”, ha indicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa