Diari La Veu del País Valencià
El túnel passant de València i l’AVE a Castelló no estaran a punt aquesta legislatura

El túnel passant de València i l’AVE entre València i Castelló no estaran finalitzats aquesta legislatura autonòmica després que el Ministeri de Foment haja acordat la nova redacció d’ambós projectes, la qual cosa suposarà un retard, com a mínim, de 24 mesos sobre les dates previstes per a la seua conclusió.

El govern del País Valencià, a través del director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha “lamentat” els retards que provocarà la nova redacció d’estudis informatius i ha reclamat a Foment “celeritat” perquè els estudis “ja estaven aprovats” i “solament” cal actualitzar-los “després de la desídia de tots aquests anys”.

En aquest sentit, ha reiterat que, des de la conselleria, “com sempre” se seguirà defensant “com a prioritària” l’execució del Corredor Mediterrani, sobretot en els trams més saturats, com són el de València-Castelló i el túnel de València amb una doble plataforma. Això “sense oblidar els serveis de Rodalies” perquè, ha indicat, són molt nombrosos els viatgers que estan esperant la seua millora i “Benicàssim, Vinaròs, Villena i Moixent ja no poden esperar més”.

“Juguen al parxís” amb el País Valencià

En opinió del director general d’Obres Públiques, “sembla que el govern d’Espanya està jugant al parxís” amb la Comunitat Valenciana “perquè sempre apareix algun motiu per a manar-nos a la casella d’eixida”. En aquest sentit, i segons Domingo, durant molts anys han anat relegant el Corredor Mediterrani”. “El van substituir per l’ocurrència del tercer fil, pensant que seria més ràpid i eficaç i s’ha demostrat que no ha sigut tan ràpid. De fet, encara no ha arribat l’AVE a Castelló ni tampoc les mercaderies en ample estàndard, i ja portem més de dos anys de retard”, ha denunciat.

Davant açò, Domingo s’ha preguntat “a què està jugant el Govern amb tots aquests canvis” i ha demanat “celeritat, que s’executen ràpid les obres i sense causar les molèsties que han patit tot aquest temps els viatgers de rodalies”.

Comparteix

Icona de pantalla completa