Diari La Veu del País Valencià
Política Lingüística convoca cursos de valencià per al personal de la Generalitat

La conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha convocat els cursos de promoció dels coneixements de valencià per als empleats públics de l’Administració de la Generalitat i del seu sector públic instrumental per a incrementar el nombre d’usuaris autònoms de valencià com a llengua pròpia de la Generalitat.

La finalitat és incrementar progressivament l’autonomia lingüística en valencià del personal de la Generalitat i garantir els drets lingüístics dels ciutadans. Per a assolir aquesta autonomia, Política Lingüística pretén proveir el personal de la Generalitat de les eines necessàries perquè siga competent en les dues llengües oficials i, en conseqüència, incrementar els àmbits d’ús del valencià.

La formació lingüística i tècnica és una de les línies estratègiques que formen el “Pla d’acompanyament lingüístic al Personal de l’Administració de la Generalitat”. Aquest pla recull mesures que garantiran l’aplicació progressiva del Decret d’Usos Institucionals i Administratius, que entrarà en vigor el 23 de novembre del 2017.

Els cursos estan adaptats al Marc Europeu Comú de Referència (MECR) per a les llengües i estan enfocats a la preparació dels certificats de nivell de coneixements de valencià de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià (JQCV): A1, A2, B1, B2, C1 i C2. Per tant, prenen un enfocament comunicatiu cap a l’acció, ja que els treballadors de la Generalitat són un agent que ha de mantindre’s en contacte permanent amb la llengua. A més, també s’ofereixen cursos d’actualització lingüística per a les persones que posseïsquen els certificats de grau mitjà i grau superior i que vulguen millorar els seus coneixements en valencià.

Els cursos s’imparteixen de manera presencial en centres de treball i es complementen amb l’aprenentatge en línia de l’Institut Valencià d’Administració Pública per tal d’optimitzar recursos, oferir una formació de qualitat i proveir de flexibilitat horària aquest aprenentatge per als treballadors.

Comparteix

Icona de pantalla completa