Les brigades forestals de Divalterra realitzen 55 intervencions entre juliol i agost

Els brigadistes han treballat per primera vegada sota la direcció operativa del Consorci Provincial de Bombers
/ València
11 setembre 2017 01:00h
Algunes de les intervencions de les brigades de Divalterra estan relacionades amb incendis forestals, comprovacions de fum o retirada d\'arbres caiguts.

Les brigades forestals de l'empresa pública de la Diputació de València, Divalterra, han realitzat durant els mesos de juliol i agost un total de 55 intervencions relacionades amb incendis forestals, comprovacions de fum, retirada d'arbres caiguts i col·laboració en la cerca i el rescat de persones, entre d'altres.

En un comunicat, la gerent de Divalterra, Agustina Brines, ha destacat que aquest ha sigut el primer estiu que les brigades han treballat oficialment sota la direcció operativa del Consorci Provincial de Bombers, fet que ha suposat un "avanç en la coordinació entre efectius, que és fonamental per a la lluita contra els incendis forestals".

També ha incidit en el treball de tot l'equip de l'Àrea de Gestió Forestal i del Medi Rural de Divalterra: brigadistes, coordinadors, personal tècnic i direcció. A més, ha remarcat que "no es pot baixar la guàrdia" perquè "continuem en un temps on la probabilitat de patir un incendi segueix sent superior a altres èpoques de l'any".

Així mateix, les brigades forestals han destinat un total de 390 hores a tasques de vigilància, que es veuen incrementades durant el període comprés entre el 15 de juny i el 30 de setembre amb l'objectiu de minimitzar l'impacte dels conats d'incendi que pogueren produir-se.

"L'objecte principal d'aquesta activitat és localitzar focs incipients al més prompte possible perquè es puga actuar amb rapidesa, així com reduir les situacions que puguen suposar un risc d'incendi", ha apuntat el director de l'Àrea de Gestió Forestal i del Medi Rural, Manuel Carot, qui ha destacat la importància de la implantació territorial de les brigades forestals perquè "facilita la ràpida actuació enfront de qualsevol eventualitat que pose en perill les nostres muntanyes".

Les brigades també han prestat altres serveis, com ara aclarir camins i sendes de branques i arbres caiguts, especialment després dels temporals d'agost, una cosa essencial davant una eventual mobilització dels serveis d'emergència.

A més, han col·laborat en dos serveis de rescat i cerca de persones, ja que la seua participació en aquest tipus de successos ve donada per la dispersió geogràfica i l'exhaustiu coneixement del terreny que tenen els brigadistes que treballen durant tot l'any en la muntanya del territori valencià.

next