Diari La Veu del País Valencià
Un milió de persones es manifesten a Barcelona al crit de votarem

La manifestació de la ‘Diada del Sí’ organitzada per Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural ha congregat al voltant d’un milió de persones al Passeig de Gràcia i el carrer Aragó de Barcelona, segons dades de la Guàrdia Urbana. Milers de persones han ocupat el centre de la capital catalana des de les quatre i mitja de la vesprada, formant el símbol de la suma, entre crits de “Votarem!”. La mobilització ha esdevingut un clam en favor de la campanya pel ‘sí’ a la independència en vistes al referèndum convocat per a l’1 d’octubre.

La cruïlla entre dos dels principals carrers de la ciutat de Barcelona s’ha convertit en un mosaic de colors, on han destacat les estelades i les senyeres, moltes penjades al coll com a capa (Fotogaleria). Els quatre braços de la ‘Diada del Sí’ s’han dividit en 48 trams, cadascun corresponent a una comarca catalana.

Sis anys de grans mobilitzacions

La reivindicació independentista ha protagonitzat grans manifestacions a l’entorn de l’11 de setembre. La primera va tenir lloc el 2012 i, segons xifres de la Guàrdia Urbana, va congregar a l’entorn d’1,5 milions de persones sota el lema ‘Catalunya, nou estat d’Europa’.

Un any més tard, la manifestació de la ‘Via Catalana’ recorreria el país de punta a punta i trauria 1,6 milions de persones al carrer, segons el Departament d’Interior de la Generalitat. La ‘V de la Diagonal’ del 2014 arribaria a 1,8 milions, també segons la Guàrdia Urbana, i la ‘Via lliure a la República Catalana’ del 2015, a 1,4, segons la mateixa font.

El 2016 es van organitzar diferents actes a Berga, Lleida, Salt, Tarragona i Barcelona. La capital catalana va congregar 540.000 persones, segons xifres de la Guàrdia Urbana.

Comparteix

Icona de pantalla completa