L'Encontre d'Escriptors del Mediterrani analitzarà la relació entre Blasco Ibáñez i el cinema

El festival retrà homenatge a Alejandra Soler i es presentarà l'antologia poètica d'Ibn Khafaya

L'Encontre d'Escriptors del Mediterrani, organitzat dins de la Mostra Viva del Mediterrani, analitzarà la relació de Blasco Ibáñez amb el cinema, coincidint amb l'homenatge que es dedicarà a l'escriptor valencià amb motiu del 150 aniversari del seu naixement. El festival també dedicarà un homenatge a València, com a capital de la República, on s'aprofitarà per a retre tribut a la mestra exiliada Alejandra Soler amb la projecció del documental Mestres de la República, dirigit per Pilar Pérez Solano. L'Encontre tindrà lloc entre els dies 6, 10 i 13 d'octubre a la Biblioteca Pública de València.

El Mediterrani a viva veu serà el títol de la jornada dedicada a la poesia dins de l'encontre, que oferirà lectures personalitzades realitzades pels autors Alicia Martínez (Toledo), Mushim Al-Ramli (l'Iraq), David Vid (Cullera), Mohamed Abid (Tànger), David Transhumante (València) i Josep Piera. L'escriptor de la Safor, a diferència de la resta dels participants, llegirà poemes d'Ibn Khafaya d'Alzira (segle XI), l'antologia poètica del qual serà presentada a la fi de setembre i l'edició del qual en valencià, castellà i àrab ha estat publicada pel Consell Valencià de Cultura. A més, durant l'Encontre, l'artista visual Bartolomé Ferrando oferirà l'acció Jop & Jor & Escriptura en viu.

La relació de Blasco Ibáñez amb el seté art en les seues facetes de novel·lista i director serà analitzada en un debat que comptarà amb la participació de l'escriptor valencià Vicente Muñoz Puelles i l'experta francesa Cécile Fourrel de Frettes, catedràtica d'espanyol en la Université de Paris Sorbonne i autora de Vicente Blasco Ibañez i el cinema francés (1914-1918).

 A més, dins del cicle Debats Vius del Mediterrani, que tindrà com a escenari el MuVIM el dia 10 d'octubre, Mostra Viva reflexionarà sobre els festivals culturals del Mediterrani. Serà amb un debat en el qual participaran María Escalona, Djamila Sadouk (Festival Internacional de Contes d'Orà), Alicia Martínez (directora del Festival Voix Vives de Toledo) i representants de la Fundació Tres Cultures de Sevilla i dels festivals de cinema del Caire i Montpelier.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat