Els directors de Primària destaquen la "normalitat" de l'inici del curs en què s'aplica el decret llei de plurilingüisme

L'associació de directors d'Infantil i Primària assegura que haver repetit l'admissió d'alumnes "sí que seria un caos"

L'Associació de Directors d'Infantil i Primària del País Valencià (Adip-PV) ha destacat que l'inici de curs s'està vivint des dels centres "amb total normalitat" i que no han rebut "cap allau de pares i mares, ni tan sols telefonades ni missatges referents al tema del plurilingüisme". Per aquesta raó, davant les peticions d'alguns sectors perquè es paralitze el decret llei per a aplicar el plurilingüisme en Infantil de 3 anys, han advertit que repetir l'admissió d'alumnes "sí que seria un caos".

El col·lectiu ha fet públic un comunicat en què expressa que des que les escoles van obrir les portes, l'1 de setembre, la vida diària dins dels centres i les tasques han sigut "les habituals de la preparació i coordinació de les activitats docents". "Potser perquè les famílies són coneixedores que aquest curs el nou Decret 9/2017 del Consell en la majoria dels centres solament s'aplicava en Infantil, potser perquè sobretot en els centres que anteriorment tenien els programes de PPEV els canvis no han sigut significatius o potser perquè aquest ha sigut un debat que ha sigut fonamentalment polític", han argumentat.

Els directors asseguren que el fet és que, consultats els centres educatius, "en la major part d'ells no hi ha hagut ni una sola consulta" al respecte en la primera setmana de setembre. Aquest inici de l'exercici escolar, apunten, "s'està vivint amb normalitat: matriculant l'alumnat nouvingut, preparant els lots dels llibres per a les aules, coordinant el professorat, repartint els xecs-llibres, organitzant el servei de menjador, coordinant la programació del centre, etc.". A més, assenyalen que és "el primer curs" que tenen les puntuacions de les ajudes de menjador "abans del primer dia lectiu, que l'administració està al corrent amb els pagaments de funcionament dels centres i que 136 escoles de la Comunitat tindran per fi administratius per a alleugerir les tasques burocràtiques dels equips directius".

Insisteixen que, el passat 1 de setembre, la Conselleria d'Educació va traslladar a tots els centres instruccions per a garantir l'aplicació de la resolució del TSJ de juliol que va ratificar la suspensió cautelar del Decret de Plurilingüisme, que es traduïa en l'obligació d'aplicar novament els programes lingüístics anteriors, a través de l'aprovació d'un decret llei del Consell que regula el programa curricular de l'alumnat d'Infantil 3 anys, per a "respectar al mateix temps l'opció triada per les famílies en l'admissió del nou alumnat". "És a dir, es garantia el començament del curs amb normalitat", asseveren.

Debat polític

Malgrat tot, el col·lectiu lamenta que "el debat polític continua i des d'alguns sectors hi ha veus que demanen que es paralitze també aquest decret llei". Davant aquesta situació, Adip-PV es pregunta: "Què és el què estan demanant? Estan sol·licitant que el procés d'admissió no siga vàlid quan ara hi ha una mesura que respecta la preferència que van manifestar les famílies? Estan sol·licitant que es torne a repetir l'admissió quan ara tots els centres en 3 anys, facen el programa que facen, podran tindre les mateixes hores d'anglés i tindran la mateixa distribució d'hores lingüístiques en valencià i castellà que es tenien amb els programes anteriors?".

Els directors consideren que "tornar a repetir ara mateix el procés d'admissió sí que seria un caos". "Estem parlant que l'alumnat de 2 i 3 anys no s'incorporaria als centres ni el 8 ni l'11 de setembre, sinó passats dos mesos en el millor dels casos, la qual cosa sí que afectaria la vida dels centres però, sobretot, la dels xiquets i les famílies". "Esperem –conclouen– que, després de tots aquest debats i manifestacions polítiques, finalment guanye el sentit comú i el seny i ens deixen fer allò que sabem i volem fer als centres: escola i tenir un inici de curs amb normalitat".

Publicitat
Publicitat