Diari La Veu del País Valencià
PSPV i Compromís acusen el PP d’ús partidista de la Diputació d’Alacant pel recurs contra Àpunt

Els grups provincials del PSPV i Compromís de la Diputació d’Alacant han acusat el PP d’utilitzar la institució en “benefici d’interessos partidistes”. Així ho han fet públic en un comunicat després que el president provincial, César Sánchez, advertira que s’estudia recórrer contra les borses de treball de la nova radiotelevisió autonòmica, Àpunt, per un “possible frau”. Aquestes acusacions s’han fet tot coincidint amb l’anunci, aquest dimarts, de l’engegada de les emissions de ràdio a finals d’any i de les de la nova televisió en el primer trimestre de 2018.

En un comunicat, el portaveu socialista, José Chulvi, ha acusat el PP d'”estar utilitzant els serveis jurídics de la Diputació d’Alacant en benefici dels seus interessos partidistes” en el que ha titllat de “croada política” del PP contra la Generalitat Valenciana. “Si volen fer campanya política i partidista com a oposició al govern autonòmic, que la pague el PP de la seua butxaca, però no amb els diners dels alacantins”, ha afirmat.

Chulvi s’ha mostrat sorprés davant la notícia “tenint en compte la terrible herència que el PPCV va deixar en la desapareguda Canal 9 i que encara estem pagant els valencians, ja que va acumular un deute de 1.200 milions d’euros”. “Fou el PP de la Comunitat València i de la província d’Alacant qui va convertir Canal 9 en un niu de balafiament i manipulació informativa, amb casos d’assetjament laboral, seleccions arbitràries i amb processos judicials per presumpta corrupció que segueixen en marxa després del seu tancament”, ha denunciat Chulvi.

Per aquesta raó, ha sostingut que l’anunci del recurs és “un nou exemple” que César Sánchez “està més preocupat d’atacar la Generalitat que d’atendre els municipis, que és la seua vertadera funció”. “S’oblida dels municipis i, en certa manera, els menysprea en desatendre les seues demandes, com hem vist amb el Fons de Cooperació Municipal”, ha criticat.

No contractació de “la seua amiga”

Per la seua banda, el portaveu de Compromís en la Diputació, Gerard Fullana, ha titllat les paraules de César Sánchez de “molt cíniques”. Al seu parer, obeeix més “a la no contractació de la seua amiga en el partit” que al presumpte interés dels alacantins que assegura el president.

“Fa uns anys va ser vicepresident de la comissió de control de RTVV de les Corts i va permetre corrupteles, manipulació i el seu endeutament extrem i ara amenaça amb paralitzar el procés d’obertura de la nova televisió dels valencians per a ocultar la seua nul·la gestió en la Diputació i, a més, sobre la base de la no contractació de la seua amiga en el partit. Cal ser molt cínics per a açò; ha perdut ja tota credibilitat”, ha denunciat Fullana. “Després del que va permetre en Canal 9, resulta molt cínic que César Sánchez intente ara paralitzar Àpunt. Dos anys hem tardat a veure l’autèntica cara de César Sánchez, la de l’escassa capacitat de gestió i un projecte polític enfocat per al seu progrés personal més que per al bé comú”, ha resolt.

Comparteix

Icona de pantalla completa