Diari La Veu del País Valencià
Puig anuncia una nova llei de serveis socials dotada amb 37 milions d’euros

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat l’aprovació d’una nova llei de serveis socials que permetrà que es garantisquen com a drets subjectius i que fixarà les bases d’un model propi del segle XXI. Així ho ha explicat el cap del Consell en el debat de política general, que se celebra des de les 10.30 hores a les Corts. La mesura, que aposta per la remunicipalització, estarà dotada amb un 36,8 milions d’euros, un 118% més que el 2016, ha dit Puig.

Aquesta inversió permetrà als ajuntaments passar de les 352 persones que tenen contractades per a serveis socials a prop de 1.400 treballadors per a millorar la resposta social. El nou model comptarà amb una potent xarxa per a la recerca i innovació social per a la qual es constituiran tres laboratoris socials en col·laboració amb les Diputacions i universitats, dels quals un ja està en funcionament a la Ribera Alta. El 2018 se signaran els protocols per a engegar un laboratori social en la comarca de l’Alcalatén i un altre a Alacant. Senyories, en aquest nou model no cap l’exclusió.

El cap del Consell ha emmarcat aquesta mesura en el primer pilar del “projecte de futur” que el Consell està impulsant i que, segons ha explicat, consisteix a “construir una Comunitat preparada per als reptes socials”. Reptes com el canvi demogràfic o l’aparició de noves desigualtats associades a una economia en constant canvi.

Comparteix

Icona de pantalla completa