El Consell revertirà la concessió sanitària de la Marina

El president de la Generalitat, Ximo Puig, subratlla que no es tracta d'una "mesura ideològica" i anuncia un Pla Ribera d'inversió sanitària
/ València
13 setembre 2017 01:00h

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que s'iniciaran els tràmits necessaris per a resoldre la concessió de l'àrea de Salut de La Marina, inclòs l'hospital de Dénia. El cap del Consell ha subratllat que és una demanda de societat i dels ajuntaments de diferent signe polític.  "Es tracta d’una intervenció motivada i la voluntat és fer-ho des del diàleg i atenent la màxima seguretat jurídica. No és una mesura ideològica, que podria ser-ho", ha dit Puig.  "La recuperació de concessions no implica la finalització de la col·laboració público-privada. Aquest Consell no està en contra de la col·laboració público-privada, està en contra del descontrol, de la ineficàcia i de l'amiguisme. Estem a favor de la fiscalització adequada dels recursos públics, la competència lleial entre les empreses i la transparència", ha explicat el cap del Consell. 

El líder valencià ha destacat que s'està assumint l'obligació de la fiscalització de les concessions i que s'ha encetat una nova política de comptes en els contractes públics per a millorar la despesa. Així, ha recordat que "el 2018 recuperarem la gestió del Departament de la Ribera i mantindrem la seua cartera de serveis i treballadors. Una recuperació que es produeix en acabar la concessió, per motius d'eficiència i eficàcia. Per a millorar la qualitat del servei i gestionar millor els recursos dels valencians".  En aquest sentit ha anunciat un Pla Ribera d'inversió sanitària que escometrà millores en l'atenció primària, en les instal·lacions dels centres de salut dels pobles d'aquesta àrea, ara pendents, i també en l'atenció especialitzada a l’hospital.

next