Educació destinarà 700 milions d'euros per a construir 200 escoles

El president de la Generalitat anuncia un pla de col·laboració amb els ajuntaments per a completar el mapa d'infraestructures educatives

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat un pla per a accelerar el pla d'infraestructures escolars. Segons ha dit durant el Debat de Política General, es tracta de "la major iniciativa de construcció, reparació i millora de centres escolars des de la constitució de l'autogovern". La mesura s'impulsarà en col·laboració amb els ajuntaments que vulguen sumar-se i estarà dotada de més de 700 milions d'euros. El cap del Consell ha subratllat que els ajuntaments són els qui millor coneixen les necessitats educatives dels seus pobles i ciutats i que, així, "es podrà avançar la tramitació dels expedients perquè comencem, com més prompte millor, a construir o millorar els centres educatius". "El decret s'aprovarà en les pròximes setmanes i suposarà l'acceleració de tots els terminis perquè els nostres estudiants tinguen, després de molts anys, els col·legis i instituts que mereixen", ha dit.

El pla anunciat per Ximo Puig permetrà completar el mapa d'infraestructures educatives, gràcies a la construcció de més de 200 col·legis i la reforma d'altres 500 centres escolars i instituts que així ho demanen.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat