Diari La Veu del País Valencià
Puig a Montoro: Els valencians no plorem, només demanem racionalitat

La reivindicació de la millora de les infraestructures ha centrat bona part del discurs del president de la Generalitat en el Debat de Política General. Segons ha expressat el cap del Consell, les exigències del seu executiu enfront de les d’altres autonomies “no són un debat del centre contra la perifèria, sinó de com podem deixar de ser la perifèria econòmica d’Europa. No sols la Comunitat Valenciana, la península ibèrica sencera”.

En aquest sentit, Puig ha respost les crítiques d’alguns dels membres del govern espanyol –entre ells, el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro– i els ha advertit que “els valencians no plorem; exigim el que ens correspon. Exigim racionalitat en els pressupostos i no arbitrarietat. Sincerament els dic que agraïm les promeses, però exigirem que es convertisquen en fets.

En aquest sentit ha dit que exigirà “concreció” al Ministre de Foment en la pròxima reunió que mantindrem perquè l’Estat assumisca l’Agenda Valenciana d’Infraestructures. “Que l’assumisca i la incloga en els pressupostos del 2018. Demanarem que s’incloga, per suposat, el Corredor Mediterrani, però també altres: el finançament del transport metropolità, l’ample de línia Castelló-Tarragona, el tren de la Costa o la connexió de rodalies amb l’Altet. El primer aeroport de la CV no pot estar sense tren. Ningú s’imagina que l’aeroport de Barajas o el de El Prat estigueren aïllats i ningú no pot defendre que ho estiga l’Altet”.

Entre altres compromisos que demanarà Puig al govern espanyol, ha anunciat que començaran els tràmits perquè es reconega la connexió aèria entre Castelló i Madrid com ‘de servei públic’. “No era l’aeroport de l”abuelito’. És l’aeroport de la Generalitat i li hem de traure la màxima rendibilitat”, ha dit.

Comparteix

Icona de pantalla completa