Diari La Veu del País Valencià
Els plans d’ocupació de la Generalitat prioritzaran els aturats propers a l’edat de jubilació

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha compromés, aquest dimecres, a prioritzar els aturats de llarga durada que s’apropen a la jubilació, dins dels plans d’ocupació del Consell. L’objectiu, segons ha explicat, és que aquestes persones puguen “incrementar les seues cotitzacions i puguen tindre una pensió digna”.

També dins de l’apartat laboral, el cap del Consell ha anunciat que el govern valencià sol·licitarà al govern espanyol que siguen els servicis d’ocupació autonòmics els que gestionen la nova partida del programa de garantia juvenil i així “duplicar la partida del pla Avalem Joves Plus i aplegar als 8.000 joves beneficiats el proper any”.

En aquest sentit, Puig ha destacat que Avalem Joves Plus ha permés l’accés a un lloc de treball en ajuntaments, diputacions i mancomunitats a prop de 4.000 joves. A més, el president s’ha referit al pla Gent de retorn de joves expatriats, en la primera partida del qual la Generalitat invertirà 61,6 milions d’euros en gener. Amb aquest pla es donarà una “oportunitat als joves investigadors” per a desenvolupar el seu “talent” i “a les empreses valencianes d’aprofitar-lo per a créixer junts”.

Comparteix

Icona de pantalla completa