Diari La Veu del País Valencià
La lluita contra el mosquit tigre arriba als col·legis castellonencs

El projecte de ciència ciutadana ‘Mosquito Alert’ ha llançat una iniciativa educativa per a les escoles de municipis de Castelló, Eivissa, Osca i Terol amb l’objectiu de formar l’alumnat perquè siga capaç de notificar la possible troballa del mosquit tigre, una espècie invasora que pot transmetre malalties tropicals, segons han informat les entitats promotores.

La iniciativa, coordinada pel CREAF, el CEAB-CSIC i l’ICREA i impulsada per l’Obra Social “la Caixa”, pretén també ensenyar els estudiants a identificar possibles llocs de cria d’aquest mosquit i que envien fotografies a través d’una aplicació mòbil.

Per a posar en marxa el projecte, els científics visitaran durant el mes d’octubre els centres educatius i usaran les noves tecnologies per a facilitar la comprensió de la problemàtica d’aquest insecte, segons han informat els organitzadors.

L’alumnat seguirà diversos passos per a aprendre la metodologia del procés científic, a través de la pàgina web WebQuest. El treball final dels estudiants consistirà a fer un mapa de possibles punts de cria de mosquit tigre en els seus municipis utilitzant l’aplicació i els seus telèfons.

Segons han informat les organitzacions, ‘Mosquito Alert’ també durà a terme un curs formatiu per al professorat d’altres centres educatius que estiga interessat a aprendre la metodologia i el funcionament del projecte.

Comparteix

Icona de pantalla completa