Diari La Veu del País Valencià
El BEI recorda al Consell que ha de tancar els projectes de finançament de col·legis del PP abans de demanar nous fons

El vicepresident del Banc Europeu d’Inversions (BEI), Román Escolano, ha recordat aquest dimecres que, abans d’aprovar nous projectes de finançament per a col·legis al País Valencià, ha d’haver conclós el pla anterior presentat pel PP. Escolano ha realitzat aquestes declaracions després d’explicar als empresaris valencians i als principals agents econòmics el finançament del BEI i, en concret, el Pla d’Inversions per a la Unió Europea, conegut com a Pla Juncker. Prèviament, ha mantingut una reunió amb el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Al respecte, preguntat per si és necessari tancar l’anterior pla de construcció de col·legis per a obrir un nou projecte, ha destacat: “Quan el BEI treballa amb clients repetits és important que el finançament anterior estiga ben tancat”. No obstant això, ha afegit que tant el Consell com el BEI estan “perfectament d’acord”, que cal que es resolga l’anterior projecte abans de “veure projectes nous” i que ja va tractar la qüestió en la reunió que va tindre amb el president valencià en juny.

En qualsevol cas, ha destacat que els equips estan treballant “molt activament” i que “en breu es tindrà una revisió dels avanços que s’estan produint”. Així, ha explicat que l’organisme està a l’espera que la Generalitat li trasllade “un avançament important” en les properes setmanes, una documentació sobre l’estat en què es troba el projecte que permeta delimitar “els següents passos”.

Comparteix

Icona de pantalla completa