Diari La Veu del País Valencià
La patronal signa el manifest pel finançament però es desmarca de muntar el ‘pollo’

Un manifest per un finançament i unes inversions justes, sí. El pollo que suggeria muntar la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, no. És la decisió que ha pres la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), la patronal autonòmica que presideix Salvador Navarro, davant la iniciativa de Comissions Obreres i UGT de celebrar una marxa per a exigir la reforma del sistema, promesa per Rajoy per a enguany.

Si bé inicialment el president de la CEV, Salvador Navarro, s’havia mostrat partidari de participar en una mobilització per a reclamar la millora del finançament, a l’agost la fotografia d’unitat dels agents socials es va esquinçar. En el canvi de postura va influir el posicionament del PP valencià en contra d’eixir al carrer per a reclamar que la Generalitat tinga més ingressos. Segons Isabel Bonig s’ha de negociar “als despatxos” i no posar-se darrere d’una “pancarta”.

Despenjats els populars de la manifestació, la patronal ha optat per desmarcar-se’n perquè l’acte no serà unitari. Malgrat el rebuig de participar en la marxa, que se celebrarà a València el dissabte 28 d’octubre, el comité executiu de la CEV va aprovar el Manifest per un finançament i unes inversions justes per a la Comunitat Valenciana, que Navarro ha subscrit aquest divendres amb els secretaris generals de CCOO PV i UGT, Arturo León i Ismael Sáez.

Suport a l’acte d’AVE pel Corredor a Madrid

Una mobilització a què la patronal valenciana està més predisposada és la trobada pel Corredor Mediterrani convocada el 3 d’octubre a Madrid per l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE). “Després dels actes celebrats a Tarragona, Múrcia i Almeria, els empresaris es donaran cita a la capital d’Espanya amb l’objectiu de reivindicar una vegada més que aquesta infraestructura d’interés prioritari per a les comunitats del Mediterrani es convertisca en una realitat”, va decidir l’òrgan directiu de l’organització empresarial.

Comparteix

Icona de pantalla completa