La Filmoteca de València comença el curs amb un cicle dedicat a la mobilitat

Es podran veure pel·lícules com 'Alicia en la ciudades', 'Tráfico', 'Noche en la tierra' i 'El ladrón de bicicletas'
15 setembre 2017 01:00h

L'Institut Valencià de Cultura inicia una nova temporada de la Filmoteca a València programant un cicle de quatre pel·lícules en les quals diferents mitjans de transport cobren protagonisme. Organitzat en col·laboració amb l'Ajuntament de València, aquest breu cicle s'emmarca dins de les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, que se celebra del 16 al 23 de setembre.

El cicle inclou la 'road movie' Alicia en las ciudades (1974), de l'alemany Wim Wenders, i Tráfico (1971), de Jacques Tati, dues pel·lícules que tracten el tema de l'automòbil des de perspectives molt diferents. En el cas de Noche en la tierra (1991), de Jim Jarmusch, el protagonista és el taxi i les històries que es desenvolupen en el seu interior. El cicle es completa amb Ladrón de bicicletas (1948), de Vittorio de Sica, un clàssic del neorealisme italià en el qual la bicicleta ocupa un lloc principal en la història.

La Filmoteca inicia les seues projeccions el divendres 15 de setembre amb tres pel·lícules d'aquest cicle relacionat amb la mobilitat sostenible: Noche en la tierra (18.00h), Tráfico (20.30h) i Ladrón de bicicletas (22.30h). El dissabte 16, a les 18.00 hores, es recupera el cicle sobre les millors pel·lícules de 2016 amb La llegada, del canadenc Denis Villeneuve, una singular producció de ciència ficció que ha figurat entre les nominacions dels principals premis cinematogràfics de l'any i que està protagonitzada per Amy Adams, Jeremy Renner i Forest Whitaker.

El director adjunt d'Audiovisuals i Cinematografia de l'Institut Valencià de Cultura, José Luis Moreno, ha assenyalat que "en la programació d'aquesta nova temporada de la Filmoteca a València hi incloem els tradicionals cicles de cinema clàssic i contemporani, però també acollim la celebració de festivals importants per a la ciutat de València com ara Mostra Viva del Mediterrani i El Festival de Migmetratges La Cabina, que aposten pel cinema valencià i en valencià".

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next