Diari La Veu del País Valencià
L’Oceanogràfic aprofita l’aniversari de la Marina de València per a conscienciar sobre l’estat de mars i oceans

L’Oceanogràfic se suma aquest cap de setmana a la celebració del desé aniversari de la Marina de València. En l’esdeveniment, el complex donarà a conéixer la seua campanya de conscienciació contra la contaminació dels mars i oceans per plàstics. També es parlarà dels cetacis i tortugues que s’encallen a les platges valencianes, segons ha detallat Avanqua en un comunicat.

La Fundació Oceanogràfic disposarà de dues zones d’exposició. La primera oferirà tallers educatius enfocats a la cura i protecció del medi marí, així com un taller de reciclatge. A més, els experts del recinte marí explicaran al públic com funciona la Xarxa d’Encallaments, formada per la Universitat de València, la Conselleria de Medi Ambient i l’Oceanogràfic, i com s’ha d’actuar en cas de trobar un animal en la platja.

La segona zona exhibirà una instal·lació d’un total de 12 metres d’ample que representa, d’una banda, una platja natural, en la qual es podran trobar els elements naturals que hi ha en condicions normals, com ara boles de posidònia, algues, petxines o ous d’animals. D’altra banda, es mostrarà un litoral contaminat per l’impacte humà.

L’equip d’educació de l’Oceanogràfic realitzarà a més una xerrada enfocada a la cura de les costes, posant èmfasi en la importància del reciclatge i l’impacte que l’acció humana té en el medi marí.

Comparteix

Icona de pantalla completa