Diari La Veu del País Valencià
La revolució russa irromp demà als carrers de Sueca

La capital de la Ribera Baixa es convertirà demà, dissabte, de matinada en l’escenari en el qual es desenvoluparà un dels esdeveniments històrics més importants del segle XX: la Revolució Russa. I ho farà en una acció escènica itinerant –l’hora prevista són les 00.30 hores des de la plaça Jaume I– dins del marc de la Mostra Internacional de Mim (MIM) de la mà de la companyia xilena Teatro del Silencio.

El seu ampli elenc actoral, juntament amb mig centenar d’artistes voluntaris valencians, prendrà, en Doctor Dapertutto, els carrers de la ciutat per a recrear i interpretar les llums i les ombres d’aquell esdeveniment. L’obra ret homenatge a Vsevolod Meyerhold, director teatral afussellat sota el règim d’Stalin. Celedon dirigeix aquesta companyia bolcada en un teatre del gest i de l’emoció en el qual es fusiona dansa, circ i música per a reflexionar sobre la nostra època en l’espai públic.

La 28a edició del MIM té com a lema ‘La musicalitat en l’escena’ i, des del passat dimecres, desplega la seua programació amb 20 propostes en les quals “la música, els instruments, els sons o les cançons brillaran amb veu pròpia en cadascun dels espectacles programats, tant de teatre de sala com de carrer, i en els quals el gest, la gestualitat, el mim, el cos i el moviment dels intèrprets són el principal element artístic i el més important canal comunicatiu amb el públic”, va detallar el director de la mostra, Joan Santacreu.

Comparteix

Icona de pantalla completa