Diari La Veu del País Valencià
Una explosió en una estació de metro de Londres obliga a tancar tota una línia

La policia de Londres ha informat, aquest divendres al matí, d’una explosió a l’estació de metro Parsons Green, on s’han desplaçat oficials del cos i també els serveis d’emergències i els bombers. La policia ha desallotjat la zona i ha demanat, a través de les xarxes socials, que “eviten” acostar-s’hi. El metro de Londres ha hagut de suspendre, amb motiu de l’explosió, el servei entre les estacions Earls Court i Wimbledon.

El comissari Neil Basu, coordinador nacional de la unitat de lluita contra el terrorisme de la Metropolitan Police, ha declarat l’explosió d’aquest divendres al matí al metro de Londres com a “incident terrorista”. “Actualment tenim constància d’una sèrie de persones ferides que han patit lesions”, ha informat la policia de Londres en un comunicat. En el text, el cos policial recorda que l’estació de Parsons Green, on s’ha produït l’incident, es manté acordonada i afirma que “encara és prompte” per a confirmar la causa del foc. També fa una crida a la ciutadania a “mantenir-se tranquil·la” i demana la seua col·laboració per a informar-los enviant fotografies relacionades amb l’incident.

Tant el servei d’ambulàncies de la capital britànica com la policia han rebut un avís a les 8.20h que els informava d’un “incident” a Parsons Green, on s’han desplaçat oficials del cos i també els serveis d’emergències i els bombers. “La nostra prioritat és avaluar el nivell i la naturalesa de les lesions”, han comunicat des dels serveis mèdics. L’exalcalde de Londres i actual ministre d’Afers Exteriors britànic, Boris Johnson, ha demanat, en declaracions a Sky News, que no “s’especul i que es mantinga la calma”.

També aquest divendres al matí ha tingut lloc un incident al metro de París. Un home armat amb un ganivet ha intentat atacar un soldat de l’Operació Sentinelle en una patrulla a l’estació de Chatelet, cap a les 6.30h. L’incident, però, no ha causat lesions, segons la Prefectura de Policia. Segons els primers elements de la investigació, l’assaltant, ràpidament controlat pel soldat, hauria fet referència a Al·là. La fiscalia antiterrorista i la Brigada Criminal de la Policia Judicial estan investigant els fets.

Comparteix

Icona de pantalla completa