Diari La Veu del País Valencià
El Consell redueix un 7% les taxes acadèmiques

El ple del Consell ha aprovat el projecte de Llei de Taxes de la Generalitat. Aquesta iniciativa legislativa comporta la revisió global de les aproximadament 4.600 modalitats o quanties de taxes existents i procedeix a la seua ordenació i sistematització davant les manques i la confusió del text actual, que té el seu origen en la llei 12/1997. Al llarg d’aquests 20 anys transcorreguts, la llei ha patit diverses modificacions, que van donar lloc al decret legislatiu 1/2005, que també ha tingut diversos canvis introduïts en les successives lleis d’acompanyament als pressupostos de la Generalitat.

Com a principal novetat, l’avantprojecte arreplega la rebaixa de les taxes acadèmiques. Així, per a aquest curs, s’estableix una reducció del 7%, mentre que, per al següent, s’aplicarà el 8%. En conjunt, suposa un descens del 15% de les taxes acadèmiques. Amb aquesta rebaixa, en dos anys es corregiran les pujades dutes a terme per l’anterior Consell i se situarà el cost de les matrícules al País Valencià per sota de la mitjana del conjunt de les autonomies. En concret, la valenciana passarà d’ocupar el quart lloc al nové, sempre d’acord amb les xifres actuals.

Segons explica l’executiu valencià en una nota de premsa, aquesta reducció no afectarà el pressupost d’ingressos de les universitats, ja que el Consell crearà una línia pressupostària específica destinada a compensar aquesta rebaixa de les taxes, que estarà dotada de 8,5 milions en el primer any i de 18 milions en el segon. L’objectiu de l’actual executiu en incloure aquesta rebaixa progressiva de les taxes acadèmiques és afavorir que cap estudiant renuncie a la seua formació per motius econòmics.

Comparteix

Icona de pantalla completa