La tòfona continua sent la protagonista a Morella

Els 'show-cookings' de les XI Jornades de la Tòfona de Morella desperten un gran interès i atrauen un nombrós públic a l'ajuntament
15 febrer 2014 01:00h
RedactaVeu / Morella

Els 'show-cookings' continuen despertant un gran interès i acostant un gran nombre de persones a conèixer les peculiaritats del diamant negre de la cuina. La tòfona s'ha convertit en l'ingredient protagonista de la cuina i, els restauradors ensenyen a conservar-la, cuinar-la així com totes les seues característiques. Aquests tallers són el complement ideal a unes jornades que es poden assaborir en onze restaurants i que atrauran un gran nombre de visitants fins al nou de març. El passat cap de setmana, la demostració va ser a càrrec del restaurant Mesón del Pastor i va tornar a omplir la Llotja de l'ajuntament.

La regidora de turisme, Maria Rallo, explica que "la tòfona marca el calendari gastronòmic de l'hivern, ja que és un producte exquisit i que ens reporta un gran nombre de visitants". Per això, ha agraït "la feina que realitzen els restauradors de Morella per millorar la nostra ciutat com a destinació turística, ja que en les Jornades de la Tòfona es pot gaudir de la combinació de la qualitat dels nostres productes amb el bon fer dels nostres restauradors".

Els show-cookings són un bon moment per descobrir tècniques de conservació de la tòfona, com complementar-la, com és millor cuinar-la... Aquestes demostracions culinàries continuaran el 22 de febrer i l'1 de març, amb el Cardenal Ram i Daluan. Mitjançant aquestes exhibicions que es realitzen a la Llotja de l'ajuntament de Morella, es podrà aprendre de restauradors que participen en aquestes jornades.

Cal recordar que aquestes jornades gastronòmiques van començar la passada setmana i són una referència a l'interior del País Valencià. En total hi participen 11 restaurants, que ofereixen menús protagonitzats pel "diamant negre" de la cuina. Els menús costen sobre uns 30 euros, el que suposa un preu assequible si es té en compte l'elevat preu del quilo d'aquest fong (sobre uns 600 euros). Tots els plats d'aquests menús estan compostos per tòfona, ja que és un ingredient que combina molt bé amb menjars de cullera, carns i, fins i tot, postres.

Les Jornades de la Tòfona són les més importants que s'organitzen a Morella i atrauen un nombre molt important de visitants. Es pot ampliar la informació i consultar el fullet de les jornades a la pàgina web www.morellaturistica.com.

next