Puigdemont avisa l'Estat: "No subestimen la força del poble de Catalunya"

Els més de 700 alcaldes citats per la Fiscalia pel seu suport al referèndum de l'1-O llancen un missatge al sistema polític espanyol i a tots aquells que "amenacen el poble català"
16 setembre 2017 01:00h
Els alcaldes alcen la vara durant la concentració al Pati dels Carruatges i la Galeria Gòtica.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha aprofitat l'acte celebrat aquest dissabte, en què s'han reunit els més de 700 alcaldes citats per la Fiscalia pel seu suport al referèndum de l'1-O, per a llançar un missatge al sistema polític espanyol, a tots aquells que "amenacen i als que s'ho miren de costat, perquè no els enganxi la crisi al damunt". "Que no subestimen la força del poble de Catalunya", ha etzibat.

El cap de l'executiu català ha afegit que l'Estat pot "tenir moltes masses, pot tenir molts BOEs i moltes lleis, però no tenen el poble de Catalunya". És per això que ha recomanat a l'Estat que "no subestime la força d'un poble que ha pres la decisió de decidir i de plantar-se davant de comportaments antidemocràtics d'un Estat que incauta drets fonamentals". Amb tot, el president ha garantit que la resposta a aquesta actitud que atribueix a Espanya serà "més democràcia i més llibertat".

Carles Puigdemont ha tancat així l'acte on ell i el govern de Catalunya en ple han rebut els alcaldes investigats pel seu suport al referèndum. En la seua intervenció, a més, el president ha assegurat que les accions judicials iniciades contra els batles responen a la por de l'Estat al suport que tenen dels ciutadans i al que puga passar després de l'1-O. "Us temen a vosaltres pel dia 2 d'octubre, perquè hi sereu allà, al costat dels vostres veïns; i els vostres veïns estaran amb vosaltres. No estareu sols, no estarem sols. I aquesta cadena de vàlua solidíssima ha estat la garantia fonamental de canvi d'una societat", ha sentenciat Puigdemont.

I és que el president creu que l'actitud dels alcaldes que s'han compromès amb el referèndum era, si més no, previsible. "Qui podia pensar que no estaríeu al costat dels vostres ciutadans quan els tocaven un dret fonamental com el de poder decidir? De quin país es pensaven que éreu alcaldes? S'han equivocat", ha dit. 

Puigdemont també ha volgut aprofitar per a "agrair" als alcaldes ara investigats "la resposta immediata a la crida del govern" a col·laborar amb l'1-O. "No us vau deixar arronsar per les primeres amenaces, sabent que en vindrien de noves; no us han tremolat les cames amb la citació de la Fiscalia. I arribem a l'1 d'octubre com el que volem ser, una democràcia, un país lliure on la gent es pugui expressar amb normalitat", ha sentenciat. 

El president també s'ha dirigit als ciutadans que omplien la plaça de Sant Jaume per a agrair-los el suport i la determinació. "Volem formar part d'aquesta demostració, que no és de força, sinó de dignitat, fermesa i persistència", ha dit. Puigdemont ha volgut acabar la seva intervenció amb un missatge clarament enfocat al referèndum. "Volem votar. I tant que votarem! Visca Catalunya!", ha conclòs. 

next