Diari La Veu del País Valencià
Oltra: Més que la independència de Catalunya em preocupa l’atenció als dependents

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat aquest dissabte que “fa tres setmanes” que estan preguntant-li per la independència i li “donen ganes” d’explicar que a ella “el que de veritat ara més” li preocupa i ocupa és “la dependència, l’atenció a les persones dependents”.

Oltra s’ha expressat en aquestos termes durant la seua intervenció en la reunió de la Mesa Nacional d’Iniciativa del Poble Valencià-Compromís, celebrada a València, en què també ha assenyalat que “hem de fer patriotisme de la gent”. “La meua bandera és el meu veí; estem fent poble i estem fent país”, ha afegit.

La també portaveu i consellera ha vinculat aquest patriotisme de la gent “a les polítiques que s’estan impulsant des del govern del Botànic” amb mesures “que estan millorant la vida de les persones”. “En només dos anys, 30.000 persones que no estaven en el sistema de dependència ara ho estan”, ha remarcat en aquest sentit, a més del fet que “no s’haja de pagar pels llibres de text dels xiquets” ni “abandonar tractaments perquè no poden pagar les medicines”, amb l’eliminació del copagament, que, segons ha dit, beneficia 1.300.000 persones. “Som l’única autonomia que paga tot el tractament per a l’Hepatitis C en tots els seus estadis”, ha destacat.

Imatge corresponent a un moment de la Mesa Nacional d’Iniciativa del Poble Valencià-Compromís, celebrada a València aquest dissabte.

També ha destacat que el País Valencià és la comunitat autònoma “on més ha crescut l’ocupació industrial” amb 65.000 llocs de treball industrials nous, l’impuls del programa Avalem Plus per a incorporar joves a treballar als Ajuntaments i la protecció de l’horta i el litoral. A més, s’ha frenat “l’especulació i el negoci d’uns quants” i s’ha propiciat que l’habitatge siga realment un dret. A més, ha dit que la Comunitat és “referent” en transparència, bones pràctiques i lluita contra la corrupció.

“Tot açò ho hem fet sent l’autonomia pitjor finançada. Necessitem i exigim finançament i inversions justes i regularització del deute, per això és importantíssim que la societat valenciana faça eixa gran mobilització que s’està preparant”, ha reivindicat.

Per últim, Oltra ha destacat que el govern del Botànic ha demostrat “en només dos anys” que les seues polítiques “tenen un impacte positiu en la gent i en la nostra economia”. “La gent ho sap perquè ho està notant. Per fi hi ha un govern del qual un ciutadà, vote a qui vote, i siga quina siga la seua ideologia, pot sentir-se orgullós”, ha remarcat.

Comparteix

Icona de pantalla completa