Diari La Veu del País Valencià
El Bloc fa pinya amb l’esquerra sobiranista de l’Estat pel dret a decidir

L’esquerra sobiranista de l’estat espanyol ha firmat la ‘Declaració de Menorca‘ aquest dissabte a Maó. Es tracta d’un document consensuat entre sis formacions –Bloc-Compromís, Més per Menorca, Bloque Nacionalista Galego, Euskal Erria Bildu, Més per Mallorca i Esquerra Republicana– que demana més democràcia en l’àmbit polític i social i més “democràcies”, en plural, en el dret a decidir el seu futur de cadascun dels pobles que així ho desitgen.

Els signats de la declaració mostren la seua “voluntat” de col·laboració “per a perseguir la sobirania plena” per als seus pobles, “els quals tenen dret a decidir sobre el model econòmic, polític i social en què es constitueixen”.

Les sis formacions, a més, parlen en el document de “fracàs” de l’estat espanyol, el projecte polític del qual consideren “esgotat i incapaç, com es demostra cada dia, de resoldre les necessitats de la gent i les reclamacions polítiques i socials dels pobles”. En aquest sentit, la ‘Declaració de Menorca’ contempla també l’exercici de la sobirania, entés com “el reconeixement de la pluralitat dels pobles de l’estat espanyol, els quals tenen la capacitat de decidir fins on volen arribar en base a la voluntat social i democràtica”.

Maddalen Iriart, portaveu al Parlament basc d’EH Bildu; Eduard López, vicesecretari general d’Acció Política d’Esquerra Republicana Catalunya; Aina Campomar, representant de Més per Mallorca; Mentxu Balaguer, membre de l’executiva nacional de BLOC-Compromís; i Nel Martí, coordinador general de Més per Menorca, han signat aquest dissabte, a Maó, la ‘Declaració de Menorca’ per tal de reivindicar el dret a decidir i la millora de la governabilitat. A més, el BNG, tot i l’absència, també és signatari de l’acord.

La trobada ha tractat dos aspectes: d’una banda, la redacció consensuada de la ‘Declaració de Menorca’ i, de l’altra, la necessitat de mantenir els lligams i la col·laboració permanent de cara a la realitat política i social.

Comparteix

Icona de pantalla completa