Diari La Veu del País Valencià
260 curtmetratges de 60 països, en la II Mostra Internacional de Cinema Educatiu
Europa Press / València

La II Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE 2014) obrirà les seues portes oficialment el 21 de febrer en Espai Rambleta de València amb un programa integrat per 260 curts procedents de més de 60 països.

MICE, que desenvoluparà des del dia 16 activitats molt diverses al llarg d’una setmana, és un festival de curts cinematogràfics realitzats per i/o per a escolars, principalment coordinats per professionals de l’ensenyament implicats en educació audiovisual.

La trobada ha sigut presentada per representants de l’Associació Jordi el Mussol i de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, organismes organitzador i col·laborador, respectivament. Han estat presents el sotsdirector d’Innovació Educativa, Juan Pablo Valero, el director general de CulturArts, Manuel Tomás, la directora de Pel·lícules d’Animació Taiwan Hui-Ching Tseng i el president de l’Associació Jordi el Mussol i director de la MICE, Josep Arbiol.

“Cinema de tot arreu el món, de xiquets i per a tots els públics, tallers que asseguren la participació multitudinària, diversos espais de projecció, taules redones amb propostes educatives i exposicions conformen el programa per a aquesta segona edició d’un festival internacional pioner a Espanya”, han subratllat els responsables de la iniciativa en un comunicat.

Els treballs audiovisuals que es presentaran són una selecció de les més de 600 pel·lícules arribades des dels cinc continents. El certamen dedica enguany un monogràfic a Corea del Sud, un dels països que més atenció presta a l’educació audiovisual i on un 25% del professorat de primària i secundària està habilitat en aquest sentit. Així mateix, la Mostra acull enguany les projeccions i el lliurament dels Premis Tirant per a escolars.

Alfabetització audiovisual

Segons Arbiol “la MICE sorgeix, d’una banda, de la necessitat de mostrar i posar en valor el treball que en matèria d’educació audiovisual, es duu a terme a tot el món, especialment en països on la ‘Media Literacy’, és a dir, l’alfabetització audiovisual, està molt més arrelada; i per una altra, naix d’unes relacions internacionals establides al llarg dels anys, gràcies a la presència d’audiovisuals valencians en altres festivals internacionals d’aquestes característiques”.

El director de la MICE ha assenyalat que “vivim en una societat dominada pels mitjans audiovisuals i per açò és important conèixer el llenguatge amb el qual aquests es manegen”. “És fonamental que els nostres xiquets aprenguen de l’audiovisual, però sobretot que coneguen i entenguen el seu llenguatge, ja que aquest element els ajudarà a pensar de manera més lliure i democràtica”, ha agregat.

La Mostra Internacional de Cinema Educatiu compta, a més, amb la col·laboració de la Universitat de València, Espai Rambleta, els ajuntaments d’Estivella i Burjassot i l’Ambaixada de Corea del Sud, entre d’altres.

En la primera edició, celebrada a València al gener de 2013, van participar un total de 80 pel·lícules de més de trenta països i van assistir representants dels més prestigiosos festivals de cinema educatiu del món, entre un públic divers de més de 2.500 persones. La MICE 2014 espera superar el nombre d’assistents a l’esdeveniment, confien els seus impulsors.

Comparteix

Icona de pantalla completa