Diari La Veu del País Valencià
El TSJ eleva al Suprem el recurs de la Generalitat contra l’anul·lació parcial del Decret de Plurilingüisme

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) ha elevat al Tribunal Suprem (TS) el recurs presentat per la Conselleria d’Educació contra la sentència de l’alt tribunal valencià, que va declarar nuls articles del Decret de Plurilingüisme.

El passat mes de juliol, el TSJ valencià va declarar la nul·litat parcial del Decret 9/2017 de la Generalitat Valenciana, que estableix el model lingüístic educatiu valencià en l’ensenyament no universitari. En concret, va deixar sense efecte la disposició addicional cinquena del Decret de Plurilingüisme en veure “un clar greuge comparatiu” cap als alumnes que trien l’ensenyament majoritari del castellà. Ara, la secció quarta de la sala contenciosa administrativa del TSJ, en un acte datat el 14 de setembre i distribuït aquest dilluns pel tribunal valencià, eleva el recurs presentat per la Conselleria d’Educació contra eixa resolució.

En la interlocutòria, s’explica que la Generalitat Valenciana ha presentat l’escrit de preparació de recurs de cassació amb data d’entrada de 7 de setembre del 2017 i, una vegada s’ha constatat que eixes al·legacions compleixen els requisits previstos en la Llei de Jurisdicció, el TSJ ho eleva al Suprem. Així mateix, s’han d’emplaçar les parts per a la seua compareixença dins del termini de 30 dies davant la sala contenciosa administrativa del TSJ, així com la remissió a eixa instància de les actuacions originals i de l’expedient administratiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa