Diari La Veu del País Valencià
La manifestació per un finançament just serà el 28 d’octubre a València

La manifestació per a reclamar un finançament just se celebrarà el proper dissabte 28 d’octubre a València. Ho han anunciat aquest dilluns els secretaris generals de CCOO PV i UGT, Arturo León i Ismael Sáez, que han concretat que el recorregut començarà a les sis de la vesprada a la plaça de Sant Agustí, seguirà pel carrer Colón i acabarà a la plaça d’Amèrica.

Els líders sindicals han avançat que al final de la mobilització es llegirà el manifest consensuat amb la CEV, tot i que la patronal no participarà en la marxa per la manca de consens polític. Sáez ha criticat aquesta absència i ha assegurat que el president de l’organització empresarial, Salvador Navarro, “havia d’intentar convéncer el PP” perquè se sumara a la manifestació. “No ha tingut èxit i ha atorgat al PP el dret de veto”, ha lamentat.

Per la seua banda, León ha explicat que la marxa “no és el final de res” sinó “una parada més fins que la Comunitat Valenciana tinga un sistema de finançament adequat”. A més, ha respost les crítiques d’Intersindical Valenciana per no haver participat en la redacció del manifest. “No es pot debatre un manifest amb 600 entitats”, ha assegurat, si bé ha apuntat que la redacció final “permet a qualsevol de les entitats sentir-se còmoda”.

Sáez adverteix del possible repunt del nacionalisme

El dirigent d’UGT PV ha fet una crida als partits estatals perquè atenguen les reivindicacions autonòmiques i els ha advertit que, altrament, es donarà pes “a partits de tall nacionalista” que explotaran aquestes demandes. “La Comunitat Valenciana ha de discernir els seus interessos, amb independència de qui governe a Madrid”, ha afirmat.

Comparteix

Icona de pantalla completa