Diari La Veu del País Valencià
El PSPV demana ajuda a César Sánchez per a construir escoles

L’anunci del president de la Generalitat de construir 200 col·legis i de restaurar-ne altres 500 amb la participació dels ajuntaments podria implicar altres administracions. Eixa és la voluntat expressada, aquest migdia, pel portaveu del PSPV, Jorge Rodríguez. El pla de 700 milions vol, entre altres coses, acabar amb els barracons que encara persisteixen en desenes de centres públics.

Rodríguez, qui també és president de la Diputació de València, ha explicat que les institucions com la que ell encapçala haurien de “facilitar l’assistència tècnica” als ajuntaments per tal “d’elaborar els projectes de construcció”, com ja fan amb els municipis petits en altres àmbits. El també alcalde d’Ontinyent ha obert la possibilitat d’oferir ajudes econòmiques per als consistoris que “vulguen contractar els tècnics” pel seu compte.

Preguntat per si ja hi ha hagut contactes amb les Diputacions de Castelló i Alacant, governades pel Partit Popular, Rodríguez ha recordat que el Consell ha col·laborat amb la primera en el programa Xarxa Llibres. La relació amb la institució presidida per Javier Moliner, però, és molt diferent de la que es té amb la Diputació d’Alacant, on César Sánchez s’ha erigit en bastió de la resistència contra les polítiques educatives de la Generalitat, sobretot pel que fa al plurilingüisme.

Jorge Rodríguez ha reconegut que encara no s’hi ha produït cap contacte i que és conscient que, “amb la Diputació d’Alacant, hi ha dificultats”. Les declaracions s’han realitzat abans de la reunió del Secretariat del PSPV, l’òrgan més reduït de direcció del partit, amb la presència del secretari general, Ximo Puig.

Comparteix

Icona de pantalla completa