Diari La Veu del País Valencià
La mà dreta d’Ábalos, Mercedes Caballero, es postula per a dirigir el PSPV de València

La diputada a les Corts, Mercedes Caballero, ha anunciat la seua intenció d’optar a ser la nova secretària general del PSPV de la demarcació de València, càrrec ocupat fins ara per José Luis Ábalos, nomenat secretari d’Organització del PSOE després del congrés de juny.

Caballero, fidel col·laboradora d’Ábalos i del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha explicat en declaracions a Europa Press que ha decidit fer el pas conscient que, des de l’actual direcció, de la qual és membre, s’ha treballat “molt i molt bé”, especialment en l’àrea de les estructures comarcals i locals, així com escoltant els militants.

Després de mesos en els quals ha estat “temptejant” la gent, que estava “inquieta” respecte al futur de la direcció del partit a la demarcació de València atés que Ábalos no podia continuar en aquesta responsabilitat després d’assumir la Secretaria d’Organització federal, Caballero ha decidit donar un pas endavant, perquè assegura que compta amb el suport de molts militants. Entre ells, Caballero, segons ha explicat, compta amb el suport del seu “amic” José Luis Ábalos, qui ha dit que es mantindrà al marge del procés, atesa la seua condició de secretari d’Organització del PSOE.

L’objectiu de Caballero és continuar amb el treball iniciat per la direcció actual, encara que l’escenari ara no és el mateix que el 2012, ja que, en aquell moment, els socialistes estaven en l’oposició en la Generalitat i en la majoria d’ajuntaments. Ara, ha incidit, l’objectiu és aconseguir que el suport al PSPV cresca de cara al 2019.

Caballero ha indicat que, com marquen els estatuts, si hi ha més candidatures se celebraran les primàries i, sobre les paraules del president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, en les quals advoca per una candidatura de consens, ha indicat: “Es pot fer el consens entorn de la meua candidatura”. En tot cas, ha assenyalat que qualsevol persona que ho desitge està en el seu dret de presentar-se.

En aquest sentit, Caballero no és, de moment, una persona de consens, atés que no hi ha acord entre les diferents faccions socialistes, segons ha pogut saber Diari La Veu. De fet, la diputada no seria l’única que consideraria el seu nom l’idoni per a bastir el consens. El president de la Diputació de València i alcalde d’Ontinyent també ha amagat amb la possibilitat de ser ell la persona que puga unir el socialisme a la demarcació de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa