Diari La Veu del País Valencià
El PP de Torrevella vol vetar ‘Botifarra’ per pancatalanista

Joaquín Albadalejo, diputat al Congrés i secretari general del PP de Torrevella, ha demanat, aquest dilluns, que l’ajuntament de la ciutat denegue la cessió d’un espai públic per a l’actuació de Pep Gimeno ‘Botifarra’, inclosa dins de la celebració del Dia Europeu de les Llengües organitzada per la Conselleria d’Educació per al dia 26 de setembre.

Per a Albadalejo, es tracta d’un concert amb què Vicent Marzà, el conseller d’Educació, “vol imposar la seua ideologia, la del pancatalanisme en un territori que considera hostil”. El diputat ha demanat que l’Ajuntament de Torrevella no col·labore “amb aquest intent de rentat de cervell catalanista als xiquets i xiquetes i que no cedisca locals municipals”, segons recullen diversos mitjans.

Albadalejo també ha denunciat, en una compareixença pública, que els actes, que inclouen a més l’actuació del grup Carraixet, se celebren “a sis dies de l’1 d’octubre, de manera que envien un missatge de suport a l’independentisme català emparats en artistes que senten i defenen la nostra terra com un tros de Catalunya”.

Una denúncia en un perfecte “català”

Albadalejo, que ja va denunciar que el Decret de Plurilingüisme faria “que catalans i balears lleven la feina als professors valencians“, ha fet part de la seua intervenció en un molt correcte valencià oriental de Barcelona, on ell mateix reconeix que el va aprendre. El regidor confessa que va viure 12 anys a la capital catalana. Com demostra a l’al·locució, Albadalejo va immergir-se en la llengua pròpia de Catalunya amb un èxit notable.

Comparteix

Icona de pantalla completa