Diari La Veu del País Valencià
Diari La Veu se suma a la campanya que denuncia pressions a periodistes i mitjans per informar de l’1-O

Diari La Veu vol mostrar la seua solidaritat amb els mitjans i periodistes catalans que en els últims dies estan sofrint pressions per les seues informacions sobre el referèndum d’autodeterminació convocat per al proper 1 d’octubre. La capçalera editada per Edicions La Veu del País Valencià és, de moment, el primer mitjà valencià que se suma a la iniciativa #FreePressCatalonia, impulsada pel Grup de Periodistes Ramon Barnils i que sol·licita al govern espanyol posar fre a “l’actuació desproporcionada per a impedir el referèndum, malgrat la voluntat majoritària del Parlament”.

El manifest denuncia que en els darrers dies, “arran de la convocatòria i la campanya del referèndum de l’1 d’octubre i de l’actuació desproporcionada del govern espanyol per a impedir-lo, diverses associacions professionals han rebut denúncies de periodistes que han estat coaccionats o obligats a identificar-se durant la cobertura d’esdeveniments d’interés públic, pressions a les redaccions i advertiments judicials”. Aquests fets constitueixen, assenyalen, “un atac greu i frontal a la llibertat d’expressió i d’informació” davant dels quals els periodistes, “per respecte a la societat a la qual ens devem i servim, no ens podem permetre el silenci”.

La iniciativa –que ja ha rebut el suport de desenes de mitjans de comunicació, entitats i centenars d’adhesions a títol individual– sol·licita als poders de l’Estat “la immediata aturada d’aquestes actuacions que amenacen” la feina dels periodistes, “empobreixen” la seua capacitat d’informar amb qualitat i posen en perill “la llibertat dels mitjans per a emetre continguts publicitaris i amenacen drets fonamentals”.

La iniciativa conclou: “La llibertat d’expressió i d’informació és part indestriable del conjunt de llibertats que cal garantir a totes i cadascuna de les persones que integrem la societat catalana. Són drets fonamentals i, nosaltres i els mitjans pels quals treballem, actors, com d’altres institucions, garants de la seua salvaguarda”.

Comparteix

Icona de pantalla completa