Diari La Veu del País Valencià
Baldoví, sobre la voluntat del PPCV de vetar el ‘Botifarra’: Em sorprén la deriva feixista que estan prenent

El diputat i portaveu de Compromís al Congrés i portaveu de la formació en la comissió de Cultura, Joan Baldoví, ha carregat durament contra el diputat Joaquín Albaladejo per “insultar i buscar el conflicte” en la celebració del Dia Europeu de les Llengües organitzat per la Conselleria de Cultura a Torrevella.

Tal com ha publicat Diari La Veu, Albaladejo ha demanat a l’Ajuntament de Torrevella que no cedisca espais públics per a l’actuació del cantador xativí Pep Gimeno ‘Botifarra’, emmarcada dins de la celebració del Dia Europeu de les Llengües, perquè considera que l’acte “imposa ideologia catalanista”.

Baldoví ha retret que “el PP no té cap tipus d’escrúpols en insultar i criticar un dels grans referents de la música valenciana com és el ‘Botifarra'”, i això que foren “ells mateixos qui li concediren la distinció al Mèrit Cultural el 9 d’octubre de 2013”. Segons el portaveu de Compromís, “la falta de coherència del PP valencià és simptomàtica de la necessitat que tenen d’avivar vells focs i d’intentar traure rèdit electoral al conflicte que ells mateixos han propiciat a Catalunya”.

El diputat de Compromís també ha recriminat el discurs d’Isabel Bonig en el Debat de Política General de les Corts Valencianes: “El PP pretén ressuscitar a la desesperada el fantasma de l’anticatalanisme, ja que li ha donat molts vots durant anys. Per açò atempten diàriament contra tot el valencià, ja siguen qüestions de llengua o qüestions culturals”.

Comparteix

Icona de pantalla completa