La Fira Agrícola i Comercial de Meliana superarà el nombre d'expositors de la passada edició

/ Meliana
19 setembre 2017 01:00h
Aquesta serà la edició que fa dihuit de Fimel

Tot just acabades les Festes Majors de Meliana, que van finalitzar el 14 de setembre, l'Ajuntament de la localitat ha començat a preparar-ho tot per a l'edició que fa díhuit de la Fira Agrícola i Comercial de Meliana (Fimel), la primera fira d'aquesta mena a l'Horta Nord, que se celebrarà del 22 al 24 de setembre. En la línia de les edicions anteriors, s'espera una assistència i una participació destacables.

Com explica el regidor de Foment Econòmic, Joan Orts, "encara no s'ha tancat el termini d'inscripció i ja s'han superat els 59 expositors de l'edició anterior, amb una presència important del comerç del municipi i diferents expositors de la comarca que estaran presents per primera volta". S'està tancant una programació que convide a visitar la fira en qualsevol moment del cap de setmana amb una oferta d'entreteniment, també per a un públic familiar. Així, com a activitats permanents, hi haurà un mercat artesanal valencià amb actuacions i activitats periòdiques, l'exposició de fotografia de l'Associació de Comerciants (MAC) o l'exposició sobre l'horta a l'Institut Municipal de Cultura. Hi haurà actuacions musicals de l'Escola de Tabaleters i Dolçainers, de la Banda Juvenil de la Societat Amics de la Música i el concert de tancament de la fira a càrrec de Pep Gimeno 'Botifarra', acompanyat de la banda de la dita associació. A més, també hi haurà xarrades, degustació d'orxata, concursos i exhibicions esportives.

A més a més, com destaca el responsable de la fira, "Fimel també servirà per a presentar el projecte Meliana Bon Lloc, que serà el protagonista de l'estand municipal. També es presentaran i es projectaran en un acte els diferents reportatges d'esta iniciativa". Es tracta d'una acció de promoció de la gastronomia i de la restauració del municipi mitjançant sis vídeos que s'estan promocionant per les xarxes socials amb molt bona acceptació. La inauguració de la fira servirà també per a homenatjar diferents persones i entitats, enguany també amb una importància destacada, com ara la quasi centenària Cooperativa Elèctrica de Meliana; Joan Ramon Peris, qui fou el primer secretari general de la Unió de Llauradors; o els comerciants Isabel Martínez i Joaquín Ochoa, propietaris de l'orxateria La Jijonenca de Meliana, un dels establiments tradicionals del poble vinculat a un producte tan de l'horta com és la xufa.

Fimel coincidirà amb la represa, el diumenge 24, del Mercat de la Terra de Roca. Un mercat de productes de l'horta, ecològics i artesans que, des d'enguany, se celebra de manera periòdica al recinte municipal del Casó al nucli rural de Roca. Així, apunta el regidor, "diumenge tenim un atractiu més perquè la gent de la comarca s'acoste a Meliana en una jornada molt completa".

La importància de Fimel també és reconeguda per les administracions que li donen suport i per la presència de responsables institucionals. Així, l'edició d'enguany de Fimel serà inaugurada per la consellera d'Agricultura, Elena Cebrián, que estarà acompanyada pels directors generals d'Agricultura, Roger Llanes, i de Comerç, Natxo Costa. Per part de la Diputació, hi serà present la vicepresidenta primera, Maria Josep Amigó, i diferents diputats. També estan confirmant l'assistència alcaldes i regidors dels pobles de la comarca. Com sempre, el recinte de Fimel estarà ubicat als carrers del Rei en Jaume i d'Enric Valor.

next