Diari La Veu del País Valencià
València es connecta amb bicicleta a l’àrea metropolitana

La directora general de l’Ivace, Júlia Company, acompanyada pel regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de València, Giussepe Grezzi, i el president de comissió de Mobilitat de la Mancomunitat de l’Horta Sud, Michel Montaner, ha inaugurat les bases intermodals que posibilitaran els desplaçaments entre els usuaris de Valenbisi i els dels municipis de la seua àrea metropolitana (Mibisi).

Company, en la seua intervenció, ha destacat que “un total de 55.000 usuaris es veuran beneficiats per aquest projecte en el qual l’Ivace ha estat profundament implicat, ja que no ha sigut un procés senzill i ha necessitat molt d’esforç, diàleg i col·laboració entre tots els ajuntaments, així com la iniciativa privada i la del mateix Ivace”. Segons ha explicat Company, des de començament de la legislatura l’Ivace ha estat treballant per trobar una sol·lució que permeta la compatibilitat del sistema de Valenbisi amb els models municipals perquè ambdós foren intercanviables. Amb aquest objectiu, des de l’Ivace es va elaborar un pla director que va determinar com a solució més òptima la implantació d’estacions intercanviadores situades en aquells punts de la ciutat amb bases Valenbisi i amb accés a les diferents modalitats de transport públic.

Per a la directora, aquest projecte s’emmarca “dins de les actuacions que estem impulsant per a aconseguir una transició cap a una mobilitat més sostenible, essencial per a aconseguir un nou model energètic que aposte per sistemes alternatius de transport i que ens permeta reduir la nostra dependència dels derivats del petroli”. En aquest sentit, ha incidit que el transport és el principal consumidor d’energia del País Valencià, ja que gasta el 40% d’aquesta, i pràcticament tot el seu consum és de derivats del petroli, la qual cosa incrementa notablement les emissions contaminants.

Company ha subratllat que l’Ivace ha sigut capdavanter en donar suport als sistemes públics de bicicletes, gràcies als quals, en l’actualitat, 30 municipis del territori disposen de xarxa pública amb prop de 8.000 bicicletes en funcionament.

Segons Júlia Company, no solament s’ha impulsat la implantació de sistemes de bicicletes públiques per nombrosos avantatges com a alternativa sostenible de transport, sinó també pel seu efecte tractor sobre l’ús de la bicicleta privada com a forma de desplaçament en les nostres ciutats”. “Aquest efecte tractor el veiem clarament en ciutats com Castelló, Sant Vicent del Raspeig o Elx, on l’existència d’un sistema púbic de bicis ha propiciat un augment molt notable de l’ús de la bicicleta privada”, ha afegit.

Per la seua banda, Montaner ha dit que gràcies a la col·laboració de l’Ivace i a la iniciativa privada a la Mancomunitat de l’Horta Sud s’ha aconseguit que les 1.200 bicicletes dels 11 municipis que actualment compten amb sistemes de bicis foren compatibles entre ells. “Així, els ciutadans podran desplaçar-se entre les diferents localitats de forma sostenible”, ha destacat Montaner.

Cal destacar que, en aquesta primera fase, s’han instal·lat sis bases intercanviadores situades a la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre, Nou Centre, la Universitat Politècnica de València, el carrer de la Safor, l’avinguda del Doctor Tomás Sala i a Sant Isidre. Segons ha anunciat la directora, està prevista una segona fase, consistent en la instal·lació d’altres quatre bases per a completar el projecte. Així mateix, també s’ha presentat l’abonament combinat que permetrà als usuaris la utilització de Mibisi i Valenbici.

Comparteix

Icona de pantalla completa