Diari La Veu del País Valencià
El PP d’Alacant presenta una declaració institucional al ple per a rebutjar la implantació de la taxa turística

El grup ‘popular’ en l’Ajuntament d’Alacant ha registrat una declaració institucional en la qual s’instarà el ple ordinari de setembre a posicionar-se en contra de la proposta aprovada per les Corts Valencianes per a implantar una taxa turística al País Valencià.

La portaveu adjunta del grup, María del Carmen de España, insta el ple, mitjançant aquest escrit, “a declarar la seua oposició a la proposta de les Corts d’implantar una taxa turística, a causa dels greus i irreparables perjudicis que genera al sector i a Alacant”, segons ha informat el grup en un comunicat.

Els ‘populars’ volen que el ple inste el Consell “a rebutjar aquesta proposta perquè no cree ni implante una taxa turística molt perjudicial per als interessos de la nostra economia”.

De España ha manifestat que la implantació d’una taxa turística “és la pitjor notícia per a Alacant, ja que afectaria un sector que està en plena recuperació econòmica i que és estratègic”.

“Una mesura d’aquest tipus ha de consensuar-se amb el sector, cosa que no s’ha fet”, ha agregat, i ha remarcat que el sector “ja s’ha pronunciat i ha posat de manifest el gran dany que generarà aquesta taxa”.

Així mateix, ha deixat “clar” que el PP rebutja “la implantació imminent d’aquesta taxa turística amb suport a les Corts de Podem i Compromís i que ha comptat amb inesperats aliats en el partit socialista i en Ciutadans, amb la seua abstenció”.

La portaveu adjunta del PP ha advertit del risc que, “amb l’aplicació d’aquesta taxa, els turistes es vagen a un altre lloc i acabe perjudicant greument un sector que genera 250.000 ocupacions i que suposa el 13 per cent del PIB”.

De España ha recalcat que el que demostra la implantació d’aquesta taxa “és un profund desconeixement de com funciona el sector turístic a la Comunitat per part dels grups polítics que li estan donant suport, ja que afecta un sector molt competitiu”.

Per aquest motiu, el PP demanarà, en el pròxim ple de l’Ajuntament d’Alacant, tant a PSPV com a Ciutadans “que isquen de l’ambigüitat i que voten en contra de la imposició d’aquesta taxa, contràriament al que van fer a les Corts”.

Comparteix

Icona de pantalla completa