Diari La Veu del País Valencià
Morera alerta que l’acció autoritària de l’Estat a Catalunya suposarà el suport massiu dels demòcrates al referèndum

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha advertit, aquest dimecres, que “l’acció repressiva i autoritària del Govern de Rajoy farà que els demòcrates catalans i de l’Estat donen suport massiu al referèndum” convocat a Catalunya per al dia 1 d’octubre.

Així ho ha assegurat en un missatge publicat en el seu compte de Twitter arran de l’operació de la Guàrdia Civil en la qual s’han detingut 13 alts càrrecs de la Generalitat en l’operatiu desplegat en diverses seus per a recopilar proves i indicis sobre el referèndum de l’1 d’octubre, suspés pel Tribunal Constitucional.

Fa tres dies, Morera també defensava en una altra piulada la necessitat de “política, diàleg, sentit comú” i que es feren “fora les persecucions, querelles i intimidacions” per a posar solució a la situació generada a Catalunya.

El PP, molest pel missatge

El secretari general del grup parlamentari del PP a les Corts, Luis Santamaría, ha demanat a Enric Morera que es “comporte com a president dels Corts; que exercisca com a màxim representant del poder legislatiu i segona autoritat del país, i rectifique i evite opinions particulars que solament contribueixen a crear crispació”. Santamaría ha realitzat aquestes declaracions arran de la piulada de Morera en què ha criticat l’actuació de la Guàrdia Civil, aquest dimecres, a diverses dependències de la Generalitat de Catalunya.

“Una persona que es dedica a aplicar el reglament, és a dir, a aplicar la Llei, no pot proposar desobeir-la amb aquesta lleugeresa, per molt que particularment combregue amb eixes idees independentistes. Segons el seu plantejament, hauria de permetre als diputats que desobeïm el que es disposa al reglament dels Corts”, ha assegurat Santamaría.

El diputat del PP ha exigit explicacions a Morera i ha lamentat que el president dels Corts “lloe l’incompliment de la llei”. “Les seues declaracions com a president dels Corts, no com a militant de Compromís, són un menyspreu a l’Estat de Dret, la democràcia i els valencians, als quals anima a la desobediència. En un Estat de Dret, la llei i les resolucions judicials sempre s’han de complir”.

Baldoví demana a Rajoy que “desaparega del mapa polític”

El portaveu de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha demanat, aquest dimecres, al president del govern espanyol, Mariano Rajoy que “desaparega del mapa polític de l’Estat” el 2 d’octubre, en considerar que ell és “un dels principals artífexs d’haver arribat fins a aquest punt” a Catalunya.

Així s’ha expressat el diputat en declaracions als passadissos del Congrés, on ha lamentat que s’estiga “contribuint a posar més gasolina en un incendi que ja és de proporcions considerables” amb l’operació de la Guàrdia Civil a Barcelona, que ha detingut càrrecs de la Generalitat i en la qual estan sent escorcollades seus del govern català.

“Rajoy hauria de desaparèixer del mapa polític de l’Estat” després de l’1-O, ha sentenciat Baldoví, per a qui el president del govern espanyol “ha sigut una molèstia” per no haver cercat “cap solució” política a la crisi institucional oberta a Catalunya. “Ha provocat que l’incendi cava vegada es vaja agreujant més”, ha afegit.

El portaveu de Compromís ha denunciat que el PP estiga prenent “mesures camuflades que vénen a ser reflex de l’article 155 de la Constitució” i ha considerat “inversemblant” que al Congrés dels Diputats no s’estiguen debatent les “mesures de gravetat” que s’estan prenent a Catalunya.

Comparteix

Icona de pantalla completa