Diari La Veu del País Valencià
Oltra adverteix que s’estan vulnerant drets fonamentals amb l’excusa de defendre la Constitució

Mónica Oltra, vicepresidenta del Consell i colíder de Compromís, ha advertit hui que, “amb l’excusa de defendre la Constitució, no es poden vulnerar drets fonamentals”, en referència a les detencions practicades a Catalunya pel referèndum de l’1 d’octubre.

Així s’ha expressat Oltra en declaracions als mitjans en ser preguntada per uns missatges en suport als càrrecs detinguts de la Generalitat que ha publicat el compte de Twitter de Compromís. La vicepresidenta del Consell ha afirmat que els preocupa “moltíssim” que el Govern espanyol “estiga afegint un problema constitucional a un problema polític”, al mateix temps que ha reclamat una “solució democràtica” i que “les parts s’asseguen a parlar”.

Per a Oltra, “en democràcia les coses se solucionen asseient-se a parlar sense apriorismes” i ha assegurat que “tot el que no siga posar en el centre la paraula, el diàleg i les raons” desemboca en “un atzucac” que “és on ens està portant el Govern de Rajoy”.

Oltra considera que “quan es prohibeixen actes de lliure expressió, quan s’entra en les institucions i es deté gent sense que s’haja produït aquesta il·legalitat de la qual parla l’administració general de l’Estat” –en referència a la celebració del referèndum de l’1-O– “s’està vulnerant la Constitució”. “Quan hui, 20 de setembre, es prohibeixen actes i la lliure expressió, s’està vulnerant la Constitució”, ha resolt.

Preguntada sobre si la coalició estarà present en la concentració en resposta a les detencions a Catalunya que s’ha convocat per a aquesta vesprada per diferents col·lectius, Oltra ha respost que, en qualsevol cas, “el dret a la reunió pacífica està consagrat en l’article 21 de la Constitució”. “Tothom té dret a convocar una reunió pacífica al carrer. Que jo sàpiga, encara no s’ha declarat l’estat d’excepció”, ha asseverat.

Comparteix

Icona de pantalla completa