Diari La Veu del País Valencià
El líder d’Esquerra Unida, David Rodríguez, acusat de pagar-se el viatge al funeral de Fidel Castro amb fons públics

El coordinador d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), David Rodríguez, va assistir el passat mes de novembre del 2016 al funeral de Fidel Castro a l’Havana gràcies als fons públics que la Diputació d’Alacant assigna al seu grup polític per a les despeses de funcionament. Així ho assegura, aquest dimecres, una notícia publicada al diari Información, que assenyala que hi ha una factura de 1.150 euros que correspondria als passatges i a l’estada de Rodríguez a la capital cubana. Aquests diners s’inclouen, segons la mateixa informació, en el total de 37.849 euros de despeses que el grup d’EUPV a la Diputació d’Alacant no hauria justificat.

Segons el diari alacantí, Rodríguez hauria trobat en el grup de la Diputació d’Alacant l’única via per a finançar el viatge, atés que la formació d’esquerres ja no compta amb grup a les Corts i la representant a la Diputació de València, Rosa Pérez Garijo, va ser la seua rival en la carrera per la direcció d’EUPV i actualment és una de les cares visibles de la corrent interna d’oposició.

Investigació i depuració de responsabilitats

Les direccions local i comarcal d’Esquerra Unida a Alacant han demanat dimissions si es confirma que el viatge que va realitzar el coordinador d’EUPV, David Rodríguez, a Cuba se’l va pagar amb diners de la Diputació. Així ho han assenyalat en un comunicat en el qual anuncien que, davant la informació publicada, sol·licitaran “immediatament” a la diputada provincial i regidora del Campello, Raquel Pérez, un “balanç detallat de les despeses efectuades amb càrrec a l’assignació de diners públics ingressats per la Diputació provincial el 2016 i que no ha justificat”.

Ambdues direccions assenyalen que EUPV s’ha caracteritzat “pel seu treball contra la corrupció” i per aquest motiu des de la formació d’esquerres llancen el missatge “clar i contundent” que han de ser “exemple en la gestió dels diners públics”. En aquest sentit, adverteixen que no permetran que hi haja “una ombra de dubte sobre l’ús correcte que, del mateix, fan els càrrecs públics”.

Ambdues adreces han censurat el comportament de Raquel Pérez i asseguren que va ser l'”única diputada” que no va presentar els comptes anuals en el ple de la corporació provincial al juliol i anuncia la convocatòria “urgent” dels Consells Polítics Local i Comarcal d’EUPV per a exigir-li “una total transparència dels comptes” en la institució.

Segons fonts de la formació, el diputat al Congrés Ricardo Sixto i la responsable de Política Municipal, Estefanía Candel, han sol·licitat la convocatòria d’una executiva nacional d’EUPV extraordinària perquè Pérez explique per què no ha donat compte dels comptes del grup provincial.

A més, Sixto i Candel també reclamen explicacions pel “mal funcionament” de l’últim Consell Polític Nacional celebrat el passat 9 de setembre, al qual no va assistir la diputada provincial, però sí el seu assessor, que atribueix a Raquel Pérez un suposat assetjament laboral. Per açò, es demana la compareixença de Raquel Pérez perquè explique el seu punt de vista sobre la relació amb el seu assessor i detalle per què no ha presentat els comptes de la Diputació.

Comparteix

Icona de pantalla completa