Diari La Veu del País Valencià
L’Assemblea de Cooperació per la Pau guardona els millors curts sobre drets humans

L’ONGD Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP), amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, lliura els premis del concurs “Curtmetratges per a Transformar el Món”, un certamen amb l’objectiu de promoure els valors de la solidaritat internacional a través de l’audiovisual i que para l’atenció en el compliment dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats per les Nacions Unides en l’Agenda 2030.

L’acte tindrà lloc el pròxim dia 22 de setembre, a partir de les 18.30 hores, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània. En ell, es farà un reconeixement a les persones guanyadores i finalistes i es projectaran els treballs audiovisuals guardonats al concurs. Al mateix acte es comptarà amb el testimoni de dos estudiants que van viure de la mà d’ACPP una experiència de cooperació a Palestina com la que gaudiran les persones guanyadores del concurs.

En total, 38 curtmetratges van optar a guanyar en les quatre categories en les quals s’estructura el certamen: Premi del Públic, Premi del Jurat, Premi a la Promoció de la Igualtat de Gènere i Premi al Millor Curtmetratge vinculat als ODS. El guanyador del Premi del Públic, fruit de la participació de més de 2.000 persones en les votacions, va estar el curtmetratge Tree of Love, d’Ana Gómez, qui viatjarà a Palestina el proper mes d’octubre per a viure una autèntica experiència de cooperació internacional. Juntament amb ella, gaudiran d’aquest viatge Alba Pascual (Mujeres coraje) i Mar Domínguez (Haití es nombre de mujer), guanyadores a les categories de Premi del Jurat i Premi a la Promoció de la Igualtat de Gènere, respectivament.

D’altra banda, el Premi al Millor Curtmetratge vinculat als ODS ha estat per a The world is thirsty because we are hungry, d’Isabel de la Torre, qui rebrà un premi en material audiovisual. Aquestes tres últimes categories van estar avaluades per un jurat compost per Federico Buyolo, director general de Cooperació i Solidaritat de la Generalitat Valenciana; Encarna Durán, membre de la Junta Directiva de la Coordinadora Valenciana d’ONGD; Maria Llanos Gómez, directora del Centre de Cooperació al Desenvolupament de la Universitat Politècnica de València; Deborah Micheletti i Giovanna Ribes, directores del Festival Internacional Dona i Cinema, organitzat per l’associació Dones en Art, i Maria Ángeles Felipe, periodista i sòcia d’Assemblea de Cooperació per la Pau.

El projecte ‘Connectem Societats. Construïm ciutadania’

El concurs s’endinsa dins del projecte ‘Connectem Societats. Construïm ciutadania’, finançat per la Direcció General de Cooperació i Solidaritat de la Generalitat Valenciana, amb el qual ACPP organitza diverses propostes formatives i de sensibilització amb les quals pretén sensibilitzar la ciutadania valenciana sobre els valors de la cooperació al desenvolupament des de diferents vessants i des d’una visió pròxima i real, a partir del treball diari que realitzen des de l’organització. En aquest sentit, més de 40 persones de tot el País Valencià han participat en el programa formatiu, en el qual s’han portat a terme tres formacions fins el moment: ‘El paper de la dona a la cooperació al desenvolupament. Construïm societats igualitàries’, ‘Connectem i enfortim societats. Cooperació al Mediterrani’ i el concurs de curtmetratges per a transformar el món. Els dos primers van comptar amb la participació de representants d’organitzacions del sud amb les quals treballen des d’ACPP al terreny.

D’aquesta forma, van participar activament dos líders feministes del Salvador a la primera formació i un representant de la Unió General de Treballadors Tunisians, guardonada amb el Nobel de la Pau el 2015, i un d’una organització de desenvolupament local tunisià a la segona.

El pròxim mes d’octubre (concretament els dies 24, 25 i 26) es tancarà el programa formatiu amb el ‘Curs d’Introducció a la Cooperació Internacional al Desenvolupament’, on participaran amb el seu testimoni les persones guanyadores del concurs compartint la seua experiència a Palestina.

Comparteix

Icona de pantalla completa